Sneakerz Festival 2008

Vrije tijd door Marcella

Op zondag 14 september zou Sneakerz Festival het festivalseizoen afsluiten met een waar zomergevoel. Op de zomerse locatie Aquabest stonden strandbedjes met rieten parasols klaar; het terrein was aangekleed met palmbomen en overal waren zitzakken neergezet om te chillen. Top dj's klaar om hun sound te laten horen en de zon scheen bovendien volop! Alles en iedereen was er klaar voor om er een fantastische dag van te maken: nu ik nog!

Na een overheerlijk ontbijt gehad te hebben bij mijn schoonouders (op een lege maag kun je natuurlijk niet heel de dag dansen) haastte ik me naar boven om mijn Sneakerz-outfit aan te trekken die ik al dagen van tevoren had klaargelegd. Vervolgens pakte ik mijn zonnebril (had ik al gezegd dat de zon scheen!) en ging ik samen met mijn vrienden vol verwachting op weg naar Sneakerz.

Deze keer had de organisatie het nog groter aangepakt dan de keren hiervoor. Er waren zes verschillende area met ieder een eigen stijl. Zo ging Sneakerz Stage vanaf het begin tot het eind helemaal los op beats van o.a. Jip Deluxe, Funkermann, en Sidney Samson. Het podium ernaast, Electica, zorgde voor een totaal andere sound. Foktop! creëerde hier een mix tussen dance en hiphop. Door een groep freestylers werd hier een aardig showtje weggegeven!

Warm gekregen van het dansen in de zon? Geen probleem, Jägermeister zorgt ervoor dat je even kunt afkoelen zonder iets van het festival te missen. In de Jägermeister Ice Bar kon je namelijk gewoon door blijven feesten. In een grote vrachtwagen die op het festivalterrein stond geparkeerd, was een zogenaamde icebar gerealiseerd. Ik had er al vaak over gehoord, maar was er zelf nog nooit geweest. Een voorstelling van hoe het eruit zou zien, had ik natuurlijk allang gemaakt en was daarom erg nieuwsgierig. Op de deur stond: Pasop voor gladheid en betreden op eigen risico. Ik liet me niet afschrikken en twijfelde geen moment om het vriespunt op te zoeken (ook al ben ik een enorme koukleum) en ging meteen naar binnen. Natuurlijk wel eerst een dik, groot, bomberjack van Jägermeister aan (héél charmant!). Eenmaal binnen leek het of dat ik in een levensgrote ijsblok terecht was gekomen. Alles was van ijs: de muren, de tafels, het plafond en de bar. De ruimte was leuk aangekleed met witte pluchen stoeltjes. Nadat we een Jägermeister achterover hadden geslagen tegen de kou, gingen we weer snel naar buiten, want het feest was daar natuurlijk ook nog in volle gang!

Na wat gegeten te hebben, werd het tijd voor een cocktail en gingen we naar Go Fast om daar een heerlijke mojito te scoren. Deze area was midden op het water gebouwd, dat met een loopbrug was verbonden. Het was er relatief klein, maar erg gezellig en Shagspeare draaide de plaatjes aan elkaar. Toen het een stuk frisser begon te worden omdat het zonnetje onder was, zochten we Housequake op aangezien dit overdekt was én Housequake gewoon geweldig is.

Naast het laten zien van onze beste dansmoves, hebben we onze ogen uitgekeken. Dat kan op Sneakerz zeker! Dit festival trekt allerlei soorten mensen: geweldige dansers, opvallende fashionfreaks, maar ook een kleine groep écht foute mensen en geef toe, niets is zo leuk als mensen kijken!

Naast deze verschillende podia was er nog van alles te doen op het festivalterrein. Het festival heet niet voor niets Sneakerz en daarom kon je hier natuurlijk nieuwe sneakers kopen en vervolgens meteen aantrekken. Ook waren er genoeg mogelijkheden om even bij te komen of om gewoon met vrienden te chillen. Er waren voldoende zitzakken, maar wilde je helemaal dat zomergevoel krijgen, dan kon je op het zandstrand de strandbedjes met rieten parasols opzoeken. De eetgelegenheden waren goed verzorgd. Geen culinaire hoogstanden, maar er was volop keus: hotdogs, Turkse pizza, XL tosti's, patatas brava, saté en wraps.

De dag was voorbij gevlogen en ook wij moesten ons haasten om de laatste trein/bus/tram te halen, om de volgende ochtend weer vroeg naar college of werk te gaan. Na zo'n geweldige dag baal ik enorm dat het festivalseizoen weer is afgelopen!