Lifestyle / Reizen
Reizen

Betoverend Brugge

Onlangs was ik drie dagen in Brugge en deze stad is mij zo bevallen dat ik dit graag met jullie wil delen! Het is de perfecte stad om met je lover, een goede vriendin of bijvoorbeeld je moeder naar toe te gaan. Daarom heb ik een driedaagse trip opgesteld waarbij alle must-sees en must-do's van de stad aan bod komen!

Dag 1
De eerste dag is het aan te raden nog rustig aan te doen. Alle hoogtepunten in Brugge zijn op loopafstand van elkaar, wat inhoudt dat je tijdens je weekendje weg nog genoeg zal gaan wandelen! Start de dag met een boottochtje op de Reien, de grachten van Brugge. Je krijgt zo meteen een goed beeld van Brugge. De boot leidt je langs alle hoogtepunten. Op de brug aan het einde van de Wollenstraat kan je voor een paar euro een ticket kopen en opstappen. Verbaas je op drukke dagen niet als je moet wachten. Probeer daarom vroeg op de ochtend de boot te pakken. Hierna is het een goed moment om wat cultuur op te snuiven: ga bijvoorbeeld naar het Bruggemuseum  of naar het Hospitaalmuseum. Zin in een (romantische) avondwandeling? Loop vanaf het Walplein richting het zuiden. Daar vind je het Minnewater, een meer met zwanen waar je langs kan wandelen. Voor een langere wandeling kan je het aanliggende bos in. Bij het Minnewater bevindt zich het Begijnhof. Probeer om 6 uur 's avonds de kerk in te gaan: de nonnen starten op dat moment hun laatste gebed van de dag. Op het Walplein of bij het Minnewater vind je ook gezellige eettentjes.

Dag 2
Begin de dag met een fijne shoptrip. Shoppen kan je het beste doen op de Steenstraat. Hier vind je alle grote merken als Zara en H&M, maar ook fijne boetiekjes met wat meer exclusieve kleding en hebbedingetjes. Voor souvenirs, waaronder overheerlijke chocola en Belgisch kant, kan je het beste naar de Wollestraat gaan, één van de zijstraten van de Markt. Loop ook eens langs de antieke markt bij het Gruuthusemuseum. Langs de gracht staan zeven dagen per week veel leuke kraampjes opgesteld met antiek, curiosa, sieraden en andere hebbedingetjes! Ben je een bierliefhebber? Dan ga je aan het einde van de middag naar de Halve Maen op het Walplein. Daar krijg je een rondleiding door de enige overgebleven bierbrouwerij van Brugge, die de lekkere Brugse Zot produceert. Op het binnenpleintje kan je na de rondleiding genieten van een gratis biertje.

Dag 3
Vandaag moeten we toch maar weer even cultureel doen! Beklim het Belfort, de grote toren op de Markt. Vanuit daar heb je een uitgebreid overzicht over het gehele historische centrum van de stad.
Loop naar het zuiden: daar vind je het Groeningemuseum met interessante Vlaamse, Middeleeuwse kunst. Loop vanuit het Groeningemuseum naar het westen door het kleine parkje: hier vind je een ongelooflijk mooi oud bruggetje, erg idyllisch gelegen. Ook de nabijgelegen huisjes zijn erg sprookjesachtig. Loop hier ook naar binnen bij Onze-Lieve-Vrouwenkerk. Zin om naar de film te gaan? In de St. Jakobsstraat, ten noorden van de Eiermarkt, vind je De Republiek, een bioscoop met wat alternatievere, zeer goede films en allemaal gewoon met Nederlandse ondertiteling natuurlijk.

Als laatste nog wat algemene tips, maar niet onbelangrijk:
Sla de Markt, het centrale plein van Brugge, over als je wilt lunchen of dineren: daar ben je verzekerd van veel te hoge toeristenprijzen! Loop even verder naar de Eiermarkt, het sfeervolle Huidenvettersplein of één van de knusse straatjes in de buurt van de Markt en je kan voor veel minder geld net zo lekker eten of een drankje doen en het is nog gezelliger ook! Ben je met de auto? Je kan je auto voor weinig geld bij het station parkeren en je wordt gratis met de stadbus de stad gebracht, waar je kan uitstappen in de buurt van je hotelletje.

Geniet van Brugge!