Lifestyle / Reizen
Reizen

Met InterRail door Europa!

Met ons kikkerlandje Nederland maken we deel uit van Europa. Maar velen van ons zijn niet veel verder geweest dan buurlanden en de camping van Frankrijk, of gaan meteen naar verre oorden. Waarom reizen we altijd naar verre en dure continenten als we ook dichterbij zo veel moois te zien hebben? Europa ligt immers aan onze voeten! Leer met InterRail je eigen Europa eens beter kennen!

Het is niet alleen voordelig met de InterRail Global Pas te reizen; het is ook nog eens heel leuk! Vanuit de trein zie je immers veel van de omgeving, iets wat in het vliegtuig onmogelijk is. Bovendien kom je in de trein nog eens mensen van de lokale bevolking tegen om een interessant praatje mee te maken. Er zijn natuurlijk ook altijd andere reizigers die net als jij op ontdekkingstocht door Europa trekken.

Met de Interrail Global Pas kun je voor een paar dagen tot een maand lang goedkoop door Europa reizen. Zo´n dertig Europese landen zijn aangesloten! Voor iedere periode zijn er andere tarieven. Verder bindt je je met de pas niet aan een bepaald land of een bepaalde stad. Je kunt reizen wanneer en waarheen je maar wilt, zolang je de reisdatum maar invult voordat je de trein in stapt. Dit geeft je de vrijheid om in je eigen tempo te reizen en ook tijdens de reis op het laatste moment je plannen te wijzigen. Zit je in de trein en kom je langs een mooie stad die je toch graag wilt zien, je kunt gewoon uitstappen en verder reizen wanneer jij dat wilt.

Naast de InterRail Global Pas hoef je alleen een retourkaartje naar de grens van Nederland te kopen. Maar met de pas krijg je hier nog eens 50% korting op. Kijk hier voor de prijzen.

Naast deze zogenaamde InterRail Global Pass is er ook de Interrail One Country Pass. Zoals de naam al zegt kun je hiermee door één specifiek Europees land reizen. Tenslotte zijn er nog speciale passen voor Zwitserland en Europa.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk voor meer informatie over InterRail de website van NS Highspeed.