Kleine boekjes voor in het OV

Media door Anouk

Ken je dat? Zit je net midden in een spannend stuk en dan moet je weer uitstappen. De volgende keer dat je verder gaat in het boek, weet je niet meer waar het ook alweer over ging. Voor de boekliefhebbers die dit probleem ook hebben tijdens het reizen met de trein (of ander openbaar vervoer) hebben wij de onderstaande boeken geselecteerd. Deze variëren van korte verhalen tot verhalenbundels, en zijn daarnaast ook nog lekker goedkoop!

Korte verhalen
Jij Bent Mijn Schat - Niccolò Ammaniti en Antonio Manzini
Plastisch chirurg Paolo Bocchi heeft een klein probleem: zijn cocaïneverslaving. Hij heeft het allemaal niet meer zo goed onder controle; in iedere voorbijganger denkt hij een undercoveragent te zien. Wanneer Paolo bezig is met een borstvergroting van de beroemde soapactrice Simona Somaini, wordt hem verteld dat er buiten de operatiekamer twee agenten op hem wachten. Paolo moet zijn cocaïnevoorraad verstoppen en bedenkt wel een heel originele locatie. Na de operatie heeft Paolo echter wel een probleem: hoe krijgt hij zijn cocaïne weer terug?
Prijs: €2,50

Vrij Zwemmen - Isa Maron
Jacob en Alma verliezen allebei langzaam de grip op hun omgeving. Vrij Zwemmen is een verhaal over de gruwelijke keuzes die mensen kunnen maken als ze tegen hun grenzen aanlopen en hun wereld kantelt.
Prijs: €2,50


Verhalenbundels

Meisjes - Martin Bril
In Martin Brils Meisjes zijn de mooiste verhalen verzameld over meisjes, vrouwen, moeders en dochters. Meisjes op straat, meisjes bij de bushalte, meisjes in de snackbar, en meisjes op het Binnenhof: Bril kwam ze overal tegen, en hij schreef er zijn leven lang over.
Prijs: €12,50

Jan & Saskia over seks en liefde - Jan Heemskerk en Saskia Noort
Waarom zijn vrouwen nooit gelukkig met hun lichaam? En waarom willen mannen zo graag aanpappen met 'jonge hertjes'? Speciaal voor het tijdschrift LINDA. vroegen Playboy-hoofdredacteur Jan Heemskerk en thrillerschrijfster Saskia Noort elkaar per brief alles wat ze altijd al wilden weten over de andere sekse, en gaven vervolgens onverbiddelijk eerlijk antwoord op de vragen van de ander. De oude en nieuwe brieven zijn gebundeld in dit fijne boekje.
Prijs: €15,00

Verrassing! 12 vrouwenthrillers - Verschillende schrijfsters

Een verrassing. Precies het juiste woord. Want een verrassing zou het zeker voor haar zijn. Net als de anderen zou ze niet weten wat haar overkwam. Ze zou verbijsterd zijn. Omdat ze het totaal niet verwachtte. Natuurlijk niet… In Verrassing! staan twaalf korte spannende verhalen over wraak, liefde, verdriet, zonde en lust. Laat je verrassen door de bizarre, vreemde, humorvolle of juist angstaanjagende hersenspinsels van deze ladies of crime.
Prijs: €4,95

Overige aanraders:


Tip

Ook alle Boekenweekgeschenken zijn dunne boekjes die je gemakkelijk mee kunt nemen. Laat de Boekenweek nou plaatsvinden van woensdag 16 maart tot zaterdag 26 maart! Bij een besteding vanaf €12,50 krijg je in deze periode een Boekenweekgeschenk van Kader Abdolah cadeau. Dit jaar staat het thema 'Het levensverhaal' centraal, onder het motto Curriculum Vitae - Geschreven portretten.

Leuke bijkomstigheid: het Boekenweekgeschenk is een gratis treinkaartje op de zondag van de Boekenweek!