Joss Stone promoot wietgebruik

Celebs door Redactie Ze.nl

Joss Stone steunt de campagne van Tax Cannabis, die de legalisering van wiet moet bevorderen. De zangeres vertelde in een interview met Metro: "Marihuana kent veel helende kenmerken. Het is een plant die mensen kan helpen." Joss vindt het belachelijk dat wiet wordt verboden en alcohol en tabak wel worden toegestaan. "Het niet inzien van de helende werking van marihuana is crimineel. Elke keer als ik er zo over praat worden mensen boos op me," aldus de zangeres. Zelf gebruikt Joss geen wiet, omdat ze het niet nodig heeft in haar leven.

Naast de steun voor Tax Cannabis heeft Joss samen met haar moeder een club opgezet die jonge artiesten helpt te wennen aan het podium. De club, Mama Stone's, staat in de geboortestad van de zangeres, Exeter (Groot-Brittannië). Onlangs hebben moeder en dochter een nieuw talent ontdekt, Lee Cole. "Hij kwam om gitaar te spelen, maar we kwamen er tijdens zijn optreden achter dat hij ook een geweldige stem heeft. Je zult nog veel van hem horen."

Joss begon haar carrière op haar veertiende en heeft inmiddels vier platina albums uitgebracht en een Grammy ontvangen. Vanavond treedt de zangeres op in Paradiso.