Carice vindt bekendheid niet makkelijk

Celebs door Redactie Ze.nl

In de krant onthult de actrice, die bekend werd van grote Nederlandse films als Zwartboek en Komt Een Vrouw Bij De Dokter: "Ik ben ook wel bezig met hoe ik daar goed mee om moet gaan. Ik moet veel bewuster keuzes maken, al heb ik dat volgens mij intuïtief altijd wel goed gedaan. Maar dan nog heb je het niet altijd zelf in de hand en voor een control freak is dat soms wel eens lastig."

Je hebt als BN'er niet altijd invloed op het beeld dat wordt geschetst in en door de media. Carice: "Ik voel me soms totaal anders dan het beeld dat mensen misschien van mij hebben. Mensen gaan ook ineens van alles van je vinden en roepen." Robert Jensen is zo iemand die zich negatief over de actrice uitliet: "Ik denk dan wel: 'Ik ga niet reageren en ik moet me er niet druk om maken.' Maar natuurlijk denk je ergens: 'Er is iemand die hele gemene dingen over mij zegt.' Het is niet leuk."

Zo probeert er maar zo goed en kwaad als het gaat mee om te gaan: "Als ik me daar druk om moet gaan maken, is het einde echt zoek. Het belangrijkste is gewoon dat mijn eigen kern overeind blijft, dat ik dicht bij mezelf blijf."