Doutzen Kroes gaat acteren

Celebs door Redactie Ze.nl

Ook zullen Robert de Hoog, Victor Reinier, Jan Declair en Derek de Lint rollen vervullen.

Nova Zembla is gebaseerd op de historische en legendarische zeereis uit 1596, die onder leiding stond van Willem Barentsz. De film vertelt het verhaal van de avontuurlijke ontdekkingsmissie van Willem Barentsz (Derek de Lint). Het jonge bemanningslid Gerrit de Veer is assistent van de bekende dominee Petrus Plancius (Jan Decleir) en bovendien verliefd op diens mooie dochter Catharina (Doutzen Kroes). Als grote initiator van de ontdekkingsreis besluit Plancius heimelijk om de bleue Gerrit mee te sturen op de expeditie van Barentsz en Heemskerck (Victor Reinier) om te bewijzen de liefde van zijn dochter waard te zijn.

In 3D zal de spektakelfilm van Eyeworks het indrukwekkende verhaal laten zien over overleven onder erbarmelijke omstandigheden en het uithoudingsvermogen van de bemanning. “Nova Zembla wordt werkelijk een onvergetelijke film,” zegt Reinout Oerlemans. “Mijn doel met de film is om de kijker mee te nemen aan boord, ook al is het vierhonderd jaar geleden. De invloeden van de natuur en de spanning van het verhaal zorgt op zich al voor een extra dimensie.” De regisseur van Komt Een Vrouw Bij De Dokter vindt deze film extra spannend, omdat het de eerste Nederlandse 3D-bioscoopfilm is. “Nova Zembla wordt zo echt gefilmd dat je zelf ervaart aanwezig te zijn op het schip én de omstandigheden in de sneeuw. De bemanning zal bijna te ruiken zijn.”

De opnames van de film vinden over enkele weken plaats op IJsland, Groenland, België, Amsterdam en op de Noordzee. Nova Zembla is vanaf 24 november overal in de bioscopen te zien.