Een Victoria's Secret body: is het haalbaar en hoe?

Sport & gezondheid door Esmee Noelle

Vrouwen willen allemaal hetzelfde. Ik sport nu al zo'n drie jaar en voor ik begon hoorde ik ook tot die groep. Die groep die roept: "Ik wil lange spieren, ik heb aanleg om snel gespierd te worden en ik denk dat ik pilates moet doen." Nu weet ik gelukkig beter.

Deze week vond de Victoria's Secret show weer plaats. 45 engeltjes (of haal dat -tjes maar weg want ze zijn gemiddel 1,80m) met eindeloze benen, strakke buikjes, bolle kontjes en 'lange' spieren. Die lange spieren hebben ze inderdaad, maar die hadden ze al toen ze geboren werden. Aan je spieraanhechtingen kun je namelijk he-le-maal niets veranderen. Ook niet met honderd lesjes yoga en pilates.


Juiste genen

Dus meteen het antwoord op de vraag of je er ooit zo uit kunt zien als een Candice Swanepoel, Doutzen of Miss Lima? Als je met de juiste genen geboren bent wel.

Geen queen of snacks

Gisteravond kletste personal trainer Tom Barten hierover in RTL Late Night en ik hing natuurlijk aan zijn lippen. Want wat had hij te vertellen? Dat deze ladies zich uit de naad werken voor dit lichaam, dat die spieren die ze hierdoor krijgen te zien zijn doordat ze een retestreng eetschema volgen waardoor hun vetpercentage lager wordt en dat ze - zoals ze soms beweren - echt niet alleen yoga en pilates doen en zich al helemáál geen 'queen of snacks' kunnen noemen.


Met je kont van de bank af

Je hoeft natuurlijk niet direct yoga en pilates af te zweren. Volgens Tom (en ook ik beaam dat) is dat juist een enorm goede combinatie met krachttraining. Maar wees vooral niet bang een bodybuilder te worden door dat laatste, want dat zou betekenen dat je zeven keer per week keiharde krachttraining doet en een eetschema volgt waar je u tegen zegt en dan nóg moet je aanleg hebben. Boodschap? Stop met denken dat je er van krachttraining uit gaat zien als Arnold Schwarzenegger en dat je er door yoga uit gaat zien als Doutzen: beide klopt niet. Maak de beste versie van jezelf en als je een strak lichaam wil met mooie lijnen (met de lengte die je van moeder natuur hebt gekregen) dan zul je én je kont van de bank moeten krijgen en je eetschema aan moeten passen.

Bekijk hieronder het RTL Late Night-fragment van gisteravond terug met Tom Barten.  

Lees ook de vorige fitspiration artikelen van Esmée!
 
Dit artikel verschijnt ook op WorkThatEs.nl.
 
 
Esmée (25) is freelance journalist en eigenaresse van de fitspiration website WorkThatEs.nl. Haar passie? Sporten en zo gezond mogelijk eten. Ondanks dat Esmée geen personal trainer of geschoolde voedingsdeskundige is, weet ze inmiddels heel veel over deze onderwerpen doordat ze alles leest wat los en vast zit (je bent journalist of je bent het niet) en door veel te praten met deskundigen. Zo moeilijk is dat sporten en gezond eten helemaal niet namelijk!
 
Wil je meer lezen? Kijk dan op WorkThatEs.nl