Speciale overnachtingsadresjes

Reizen door Joelle

Boomhut
Accommodatie: Het Kleine Paradijs
Locatie: Oosterend, Friesland
Prijs: 75,- per boomhut per nacht

Wie heeft er vroeger niet gedroomd over slapen in je eigen boomhut? In Het Kleine Paradijs kan het. Je overnacht in een goed geïsoleerde hut met kooktoestelletje en verlichting. 's Ochtends ontbijt je op je eigen balkonnetje tussen de ritselende bladeren en zingende vogels. In de omgeving kun je mooie fiets- en kanotochten maken of een bezoek brengen aan steden als Sneek of Leeuwarden. Is een boomhut niet je ding, dan kun je op Het Kleine Paradijs ook overnachten in een pipowagen, tipi of riddertent.

Capsule
Accommodatie: Capsule Hotel
Locatie: Den Haag
Prijs: onbekend

Superorigineel is een overnachting in een feloranje reddingscapsule. Deze capsules werden bij wijze van kunstproject door Denis Oudendijk omgebouwd tot hotelkamers. Je hebt de keuze uit de standaard survivalcapsule en een luxe capsule met dvd-speler, dvd's en boeken, champagne, discobol én feestverlichting. De capsules drijven op loopafstand van station Den Haag Hollands Spoor en het centrum.

Havenkraan
Accommodatie: Havenkraan van Harlingen
Locatie: Harlingen
Prijs: 319,- per nacht

Niet goedkoop, maar dan heb je ook echt iets bijzonders: slapen in een luxe ingerichte havenkraan. Waar men vroeger via gammele ladders naar boven klom, zoef je nu in een mum van tijd met de lift naar boven. Op de eerste verdieping bevindt zich een bordes, op de tweede verdieping zijn designkamers te vinden met groot tweepersoonsbed, luxe badkamer en minibar. Ook is er een dakterras. Het allerleukste is dat je de kraan ook zelf kan besturen en zo zelf je uitzicht kunt bepalen. De kamer is voorzien van een dakvenster, zodat je 's nachts samen sterren kunt kijken. Als dat niet romantisch is...

Vuurtoren
Accommodatie: Vuurtoren van Harlingen
Locatie: Harlingen
Prijs: 319,- per nacht

Nog zo'n speciaal luxeadres is de vuurtoren van Harlingen. Op de eerste etage bevindt zich een badkamer met ronde douche. Ga je verder naar boven, dan kom je in een slaapkamer met zithoek. Helemaal in de top van de vuurtoren bevindt zich het lichthuis, waar je kunt eten, met rondom een omloop vanwaar je ver over de zee kunt uitkijken en de schepen af en aan ziet varen. De vuurtorenwachter beheert de toren en zorgt 's ochtends voor een ontbijtmand met verse broodjes.

Reddingsboot
Accommodatie: Reddingsboot van Harlingen
Locatie: Harlingen
Prijs: 319,- per nacht

De derde uit het Harlingentrio is de reddingsboot Lilla Marras, die tusen 1955 en 1979 tientallen zeevaarders in veiligheid bracht. Nu de boot niet meer wordt gebruikt, doet het dienst als accommodatie. Bij goed weer geniet je op het dek van het uitzicht. De slaapkamer bevindt zich in het vooronder. De achtercabine dient als ontbijtruimte. Wil je meer dan alleen overnachten, dan kun je ook een privékapitein inhuren voor een vaartocht over de Waddenzee.

Tram
Accommodatie
: Controversy Tram Inn
Locatie: Hoogwoud, Noord-Holland
Prijs: 250,- per nacht

Slapen in een tram kan in Hoogwoud in het Controversy Tram Inn. Er zijn vier coupés met ieder een eigen thema: Italiaans, Frans, Engels of Amerikaans. Zelfs je ontbijt wordt op het thema afgestemd. De kamers hebben televisie met video, keukentje en een gaskachel met vuurhaard. Wil je het extra luxe, boek dan de Mexicaanse tram met jacuzzi.