Alcohol, fruitsapjes, ijs, blender

Eten door Anne-Jolijn

Ze.nl geeft jou een aantal recepten van cocktails die je vast nog niet eerder hebt gehad, inclusief een paar handige shake-tips om je cocktails net dat beetje extra te geven. Wat dacht je van de Ritz Fizz, de Papa Doble of de Josti?

Ritz Fizz
5 ml Blue Curacao
15 ml Amaretto
champagne
15 ml citroensap

Pak een klein glas en vul deze met de Blue Curacao, de Amaretto en het citroensap. Schenk de rest van het glas voorzichtig vol met champagne en versier de cocktail met een citroenkrul van de schil!

Papa Doble
40 ml Bacardi-wit
40 ml Rose's lime juice
40 ml grapefruitsap
scheutje grenadine
ijsblokjes

Voor deze cocktail heb je een shaker nodig. Vul deze met ijsblokjes. Doe hier de Bacardi, de Rose lime juice en het grapefruitsap bij. Schud de shaker kort en krachtig en schenk het in een met ijs gevuld glas. Voeg nog een klein scheutje grenadine toe en klaar is je cocktail!

Josti
15 ml Safari
15 ml Malibu
15 ml Pisang Ambon
15 ml Passoa
jus d'orange
ijsblokjes

Neem een longdrinkglas en vul het met drie ijsblokjes. Schenk de Safari, Malibu, Pisang Ambon en Passoa over het ijs heen en vul de rest aan met jus d'orange.

Nog een aantal tips om je cocktails net dat beetje extra te geven!
- Lichtgevende ijsblokjes
- Sterretjes (ja, die je vroeger met Oud & Nieuw had!)
- Bevroren rietjes
- Schuim (2 a 3 druppels uit een speciaal flesje in de shaker zorgt voor een heerlijke schuimkraag!)
- IJsglazen (jawel, ze zijn van ijs - leuk voor shotjes)