Gezellige High Tea met vriendinnen!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Maar je kunt natuurlijk ook je eigen gezellige High Tea organiseren! Ze.nl helpt je het middels een vier-stappen-plan zelf te organiseren in bijvoorbeeld jouw eigen achtertuin! Wil je toch liever eerst uitproberen of dat High Tea'en wel wat voor jou en je vriendinnen is, neem dan eens een kijkje op Gartine.nl; één van de leukste lunchrestaurantjes in Amsterdam!

De uitnodigingen versturen
Een High Tea is natuurlijk het leukst met een select groepje en daarom ga je je liefste vriendinnen uitnodigen! Het leukste is om dit met een leuke kaart te doen en op te sturen, in plaats van een belletje. Dit maakt het wat officiëler. Zondag is een preferabele dag, de meesten hebben vaak niet zoveel te doen. Vraag je vriendinnen hun lievelingsthee mee te nemen en eventueel zelf gemaakte hapjes. Zo hoef je in elk geval niet voor alles zelf te zorgen.

Verschillende soorten thee
High Tea is all about verschillende soorten thee proeven. Dus neem verschillende soorten en smaken in huis. Denk aan normale zwarte thee, groene of witte thee, maar ook fruitsmaakjes en dit bijvoorbeeld in losse vorm, zakjes en nog veel meer! Tip: in plaats van theezakjes in een theepot te hangen, kun je de theepot ook vullen met gekookt water. Zo kan een ieder naar eigen smaak zijn thee drinken. Wel dien je suiker, melk, honing en schijfjes citroen klaar te zetten.

De hapjes
Bij de traditionele High Tea worden ook allerlei hapjes geserveerd, vaak in drie gangen: sandwiches en hartige hapjes, scones met jam en room en tot slot cake, koekjes en bonbons. Je kan ook kiezen om je niet aan deze gangen te houden maar zelf creatief bezig te zijn met allerlei andere lekkere hapjes, zoals worstenbroodjes, kleine broodjes, brownies, scones (typisch Engels), chocoladetruffels, versierde cakejes en appeltaartjes. Vraag je vriendinnen ook zelf hun favo hapjes mee te nemen, des te meer keuze in al dat lekkers! In principe hoef je niet zulke grote hoeveelheden te maken, iedereen zit vaak al gauw vol, maar het blijft afhangen van hoe groot de opkomst is.

Feestelijke aankleding
Nu alles gereed staat is het alleen nog van belang dat alles een beetje feestelijk gepresenteerd wordt. Dit zorgt natuurlijk ook voor de leuke sfeer. Dus doe een leuk kleedje over de tuintafel en maak een etagère door borden en kopjes op elkaar te stapelen en hierop de hapjes te plaatsen. Zet alvast kleine bordjes, kopjes, vorkjes en servetten klaar en leuk de rest op met wat bloemen en kaarsjes. Maak het zo leuk als je het zelf wil!

Veel plezier op je eigen High Tea en geniet van al dat lekkers!

Heb je geen zin in het treffen van alle voorbereidingen, maar wil je graag zelf verwend worden? Dan is Restaurant Gartine bij uitstek de plek om is gezellig te High Tea'en na bijvoorbeeld een dagje shoppen of gewoon als dagje uit!

Restaurant Gartine ligt midden in Amsterdam tussen talrijke bezienswaardigheden en een paar meter van dé winkelstraat in Nederland, de Kalverstraat. Met zijn warme, stijlvolle uitstraling en vriendelijke personeel kun je je hier al theedrinkend weer heerlijk opladen.

Het bijzondere van Gartine is hun eigen grote moestuin met kruidentuin, kas en boomgaard! Een kruidentuin waar de meest uiteenlopende kruiden groeien, van daslook tot roomse kervel, een boomgaard met een keur aan fruitbomen en de kas met verschillende tomatenrassen en grote hoeveelheden komkommers, paprika's en pepers. En tenslotte natuurlijk de grote moestuin met de gangbare, maar ook de vergeten groenten.

Zij hanteren: 'Uw gerecht, onze moestuin!'

Dat Gartine een restaurant is waar liefde voor eten voorop staat, kun je wel zeggen. Een High Tea-arrangement kan bijvoorbeeld bestaan uit  'soep van de moestuin, buideltje uit de oven gevuld met lekkers uit de tuin, zuurdesembolletje met slow-food beleg, 3 stukjes huisgemaakte taart, cupcake, huisgemaakte bonbon en uiteraard grote pot thee'.

Deze High Tea kun je al boeken vanaf twee personen tot wel twintig personen. Prijs p.p. is 20,25 euro.

bron: sochicken.nl