Vrouw zoekt échte man

Single & daten door Jet

Van hetero naar retro
Met de terminologie van vandaag de dag zou je haast vergeten voor welk type man je wilt bezwijken. Wie is wat ook alweer? De alom bekende heteroseksueel, homoseksueel en biseksueel behoeven weinig toelichting. Maar toen was er opeens de metroseksuele man met David Beckham als lichtend voorbeeld. Deze heteroseksueel met emotionele trekjes, heeft een voorkeur voor bijzondere schoonheid én een maatpak. Hij schaamt zich niet voor zijn badkamer vol met potjes crème en bezoekt even gemakkelijk als zijn vriendin de manicure en schoonheidsspecialiste. Al snel wordt hij opgevolgd door de uitermate populaire überseksueel. Deze man, type George Clooney, is aantrekkelijk, barst van het zelfvertrouwen, heeft geen wens om als lustobject voor vrouwen te fungeren, babbelt even makkelijk met zijn vrienden over kunst als met zijn vriendinnen over voetbal. Indien nodig draait hij zijn hand niet om voor het verschonen van een luier. De behoefte om te 'jagen' voelt hij niet en valt daarmee regelmatig ten prooi aan de steeds assertiever wordende vrouw.

Herken de nieuwe man
En nu doet het tijdperk van de retroseksuele man zijn intrede. Deze nieuwe man doet ons denken aan vroegere tijden, want de retroseksueel laat zich niet meeslepen door typisch vrouwelijk geneuzel. Hij houdt van een stevig potje bier, gaat regelmatig stappen met zijn vrienden en geeft dit beslist niet op voor jou. Galant is hij wel. De deur voor je openhouden en het diner betalen is voor hem net zo vanzelfsprekend als ademhalen.
Hij doet niet aan wenkbrauwen plukken, gebruikt geen crèmepjes en laat zijn baard gerust drie dagen staan. De jacht op vrouwen is zijn tweede natuur en hoewel hij haar seksuele genot zeker niet onbelangrijk vindt, wordt het woord 'nemen' ook regelmatig in de praktijk toegepast. Dit tot tevredenheid van de vrouw overigens, die steeds vaker zin heeft in een vluggertje of seks zonder urenlang voorspel en uitgebreid napraten. De retroman heeft weinig tot geen vrouwelijke trekjes en als ze die al bezitten dan zul je ze niet snel bij ze ontdekken. Deze mannen gaan back to basic.

M/V 2008
Recente cijfers van Parship onderschrijven deze trend en geven een interessant kijkje in het ideaalbeeld van de vrouw anno 2008. Volgens hen willen single vrouwen een man die hen een veilig gevoel geeft, heldhaftig is, recht op zijn doel afgaat en haar beschermt. Het liefst is hij iets langer en ouder, in het bezit van een behaarde borst en brengt hij een goedgevulde portemonnee met zich mee. Dus retromannen, het jachtseizoen is geopend.

Bron: Singlesite.nl