11 Liefdestips voor singles

Single & daten door Jet

1. Leef je leven alsof je een relatie hebt
Beschouw een relatie als leuke toevoeging, maar niet als noodzaak. Wacht met op paardrijles gaan niet op de ware. Smeer 's avonds toastjes voor jezelf en drink wijn en kook je eigen kerstdiner. Als je dat doet, komt er vanzelf iemand aanwaaien die dat ook leuk vindt.

2. Werk nú aan je problemen
Een relatie lost niets op en problemen werken afstotend. Als je denkt 'niemand vindt mij leuk', komt er niemand op je af. Terwijl mensen die net verliefd zijn drommen aanbidders hebben. Iedereen wil iemand naast zich die geluk uitstraalt, in de hoop dat het geluk op hem of haar overslaat.

3. Gun je zelf een partner en schat je eigen kansen positief in
Geloof dat je al een relatie hebt, om er één te krijgen. Visualiseer maar eens in een kroeg dat 'hij' naar je kijkt. Wedden dat het binnen een minuut gebeurt!

4. Leer van je voorgaande liefdeservaringen
Wees je er daarnaast van bewust dat mensen vaak de relatie van hun ouders als voorbeeld nemen voor hun eigen relaties. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je afknapt op een man die veel liefde toont, als je eigen vader niet echt liefdevol is.

5. Luister niet naar negatieve verhalen over datingbureaus en internet
Schrijf je gewoon in. Voor elke mogelijk doelgroep - van homoseksuele Joden tot bewust kinderlozen - heb je wel een datingbureau of -site. Pin je niet op één bureau vast. Beschouw het als experiment en probeer er verschillende uit. Pas alleen op dat je je niet blauw betaalt.

6. Wees kritisch bij het zoeken
Neem geen genoegen met de eerste de beste voorbijganger. Je moet bij je partner verschillende soorten chemie voelen: vertrouwen, veiligheid, passie. Blijf niet hangen bij die getrouwde man om na twee jaar te ontdekken dat hij tóch niet gaat scheiden. Je kunt beter vijf keer kappen met een relatie na vijf maanden. Dan heb je na twee jaar je droompartner gevonden. Als je telkens pas na vijf jaar de knoop doorhakt, ben je zo 25 jaar verder.

7. Zoek niet naar de perfecte man of vrouw
Die bestaat niet! Maak voor een date geen ellenlange verlanglijstjes. Als je je date door een testbatterij haalt, voelt hij dat en loop je het gevaar dat hij al bij voorbaat geen zin heeft in een relatie. Wees jezelf tijdens een afspraakje en geef de ander ook die kans. Heb niet de illusie dat je hem kunt veranderen.

8. Vertel in je omgeving wat voor partner je zoekt
Grote kans dat iemand zegt: 'Ik ken zo'n vrouw.' Onderzoek of en hoe je jouw droomman kunt ontmoeten. Ga net zo vaak én in stijl gekleed naar een golfclub totdat je die rijke man hebt gespot. Bedenk verder dat je partner goed bij je moet passen. Denk aan dingen als karakter, werk, woonsituatie en geloof. Zoek je partner kortom niet in de kroeg, als je een caféhater bent.

9. Op elk potje past een deksel
Vrouwen klagen dat de vijver voor mannen groter is dan die voor hen. Omdat het wel geaccepteerd is om als hoogopgeleide man een relatie te beginnen met een laagopgeleide vrouw en andersom minder. Realiseer je als vrouw dat een schooldiploma niet zaligmakend is. Er zijn genoeg intelligente mensen zonder diploma en ook hoeft een relatie niet te draaien om diepgravende gesprekken. En al is die vijver van hoogopgeleide mannen niet groot: één man is genoeg.

10. Vrees niet voor een nieuwe relatie, maar geef je over aan liefde
Natuurlijk gaat iedereen weleens op zijn bek en moet je niet te veel littekens op je ziel krijgen. Maar vaak voel je van tevoren aan dat een relatie stukloopt. Bijvoorbeeld bij die getrouwde vrouw of wanneer hij niet terugbelt.

11. Als het lukt om een leuke partner te vinden, is het belangrijk dat je een tijd geniet en ontspant voordat je nieuwe wensen uit
Maak je niet meteen zorgen dat het stukloopt of dat hij wel echt de ware is.

Bron: Singlesite.nl en Relatieraadsel