Dé zonnebrillen van 2008!

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Wat is hot?
De brillentrends van de zomer 2008 staan in het teken van kleurige, fabelachtige retro- en glanseffecten. Er zijn veel contrasten te zien tussen de verschillende brillen van deze zomer. Zo kun je nog steeds voor de dag komen met de pilotenbrillen, die afgelopen zomer al overal te zien waren. Deze zomer is de collectie pilotenbrillen van Ray Ban uitgebreid met brillen met een montuur van extra dik metaal. Daarnaast zijn de grote klassieke brillen nog steeds helemaal goed en zien we steeds meer brillen vervaardigd uit een mix van verschillende materialen. Grote merknamen op de poten van je bril zijn daarentegen passé, kies in plaats daarvan liever voor een bril met een beschaafd merklogo.
Dé must-have van dit moment is de 'Wayfarer'. Deze bril wordt onder andere gedragen door de grote stijliconen Jude Law en Sienna miller. Tenslotte zijn de vierkante/degradé glazen heel erg populair deze zomer.

Wat is nieuw?
Wil je echt opvallen deze zomer en heb jij lef? Ga dan voor het ronde nerd-montuur, gespot bij de shows van Marni en Paul Smith. Met een bril als deze zul jij zeker de show stelen en ben je de menigte een stapje voor!

Wat voor jou?
Bij de zoektocht naar hét perfecte montuur voor jou, moet rekening worden gehouden met de vorm van je gezicht. Bepaal dus voordat je naar de winkel gaat, wat jouw gezichtsvorm is, om zo een passend model te vinden. 

Rond gezicht
Wanneer je een rond gezicht hebt kun je het best kiezen voor een bril met een donkere kleur. Deze zomer zijn, buiten zwart en bruin, donkerrood en dieproze erg hot. Verder zal een bril met een dik montuur en brede pootjes het best staan. Wanner je een bril met een dikker montuur draagt, oogt het gezicht namelijk langer en smaller.

Ovaal gezicht
Mensen met deze gezichtsvorm kunnen het best kiezen voor vierkante glazen, waarbij de bril even breed moet zijn als het breedste gedeelte van het gezicht. Hoekige brillen of monturen met een extreme V-vorm kunnen het best gemeden worden. Ovale gezichten zijn over het algemeen goed in balans, kies daarom voor een bril die in proportie is met de rest van je gezicht.

Vierkant gezicht
Ga in dit geval in ieder geval niet voor vierkante of rechthoekige modellen. Deze brillen accentueren namelijk de vierkante vorm van het gezicht en de proporties van het gezicht lijken hierdoor korter. Kies in plaats daarvan liever voor een ovaal montuur, die het gezicht ronder en langer zal doen lijken.

Hartvormig gezicht
Bij een hartvormig gezicht zal een bril met hoekige vormen meer balans in het gezicht brengen. Daarnaast hebben deze mensen het geluk dat de trendy pilotenbrillen hen erg goed staan. Voor een naturellook kunnen mensen met een hartvormig gezicht het best kiezen voor een montuurloze bril. Wat betreft kleur kan het best gegaan worden voor de wat lichtere kleuren, vooral pastelkleuren zijn erg in trek deze zomer. Donkere kleuren zullen er namelijk voor zorgen dat het gezicht teveel in tweeën wordt gedeeld.