How to: Shop een goede zonnebril

Mode & trends door Maike
Een zonnebril is een leuke accessoire. Samen met een mooi jurkje maakt het je zomeroutfit helemaal af. Daarbij beschermt het je ogen in de felle zon. Hoe kies je een goed exemplaar uit? 
 
UV-filter 
Zodra het zomer wordt, halen veel mensen hun zonnebril weer tevoorschijn. Of je 'm nu gebruikt als bescherming tegen de zon of als accessoire, het is altijd belangrijk om een goede bril uit te zoeken. Je ogen zijn gevoelig voor het UV-licht van de zon. De huid rond je ogen is heel dun, waardoor het gemakkelijk kan verbranden. Een goede zonnebril heeft een UV-filter en beschermt je ogen en de huid eromheen tegen verbranding. Hoe groter de glazen, hoe beter!
 
 
Real Armani
Wie kent ze niet? De zonnebrillenverkopers in veel toeristische vakantieoorden. Zit je net lekker op een terrasje onder de Spaanse zon, komt er een enorme vent met een hele voorraad zonnebrillen in allerlei vrolijke kleuren aanlopen. "Real Armani", zegt hij als hij laat zien wat hij allemaal bij zich heeft. Yeah right! Voor een paar euro kun je een Ray-Ban, Chanel of Armani-zonnebril kopen, echte neppers! Ze zijn niet alleen van zeer slechte kwaliteit, maar zijn ook nog slechter voor je ogen dan wanneer je geen zonnebril draagt. Het UV-filter ontbreekt, maar door de donkere glazen worden je pupillen wel groter. Je krijgt dus nog meer schadelijk zonlicht binnen. 
 
Designzonnebrillen
Zelfs de plakkertjes op zonnebrillen die garanderen dat er een UV-filter op zit, zijn niet altijd te vertrouwen. Tenslotte kunnen ze er gemakkelijk opgeplakt worden. Wil je zeker weten dat je een goede zonnebril koopt? Veel merken als Prada, Vogue en Ray-Ban hebben echte designzonnebrillen. Deze brillen zijn niet alleen modegevoelig, je bent er ook zeker van dat ze van goede kwaliteit zijn. Natuurlijk kun je ook goedkoper een goede zonnebril krijgen. Ga daarvoor naar een betrouwbare winkel in Nederland en let er op dat de zonnebril 100% bescherming tegen UV-licht biedt. Laat je eventueel door de verkoper informeren. 
 
Kinderbrillen
Alle ZeMama?s opgelet: voor kinderen is het extra belangrijk om een goede zonnebril te hebben. Veel kinderen hebben goedkope felgekleurde zonnebrillen op, omdat het toch zo ontzettend lief en schattig staat. Maar hoe leuk het ook is, je kunt de zonnebril van je kind niet alleen zien als accessoire. Tenslotte is de huid rond de ogen bij kinderen nog zeer kwetsbaar en moet het goed beschermd worden. Koop dus voor de kleine net zo?n goede zonnebril als voor jezelf. 
 
Wat voor zonnebril heb jij?