Christoffel, Den Bosch

Eten door Eline

... met een vriendin gaan lunchen in het pittoreske Christoffel, Korenburgstraat 11, Den Bosch (tel: 073-6121256).

De brasserie, gelegen op een hoek nabij de markt en het winkelcentrum van Den Bosch, is een hip tentje. Zowel door Bosschenaren als dagjesmensen wordt het druk bezocht en zelfs rond 14.00 uur is het nog gezellig druk met thee, broodjes en lekkers. Met haar grote ramen aan weerszijden van het pand, de donkerbruine muren en de platen van Leonardo da Vinci op het plafond (!), is het interieur van Christoffel een ware lust voor het oog.

Christoffel biedt een uitgebreide ontbijt-, lunch- en dinerkaart, met keuze uit verschillende soorten broodjes, salades en omeletten. Ook de prijzen zijn aantrekkelijk: broodjes zijn er al vanaf 3,50 euro. We nemen plaats in het niet-rokersgedeelte, hoewel we in de kleine ruimte de rook van de rokersruimte helaas wel meekrijgen. De bediening is jong, aardig en snel: we krijgen onze Kwekkeboom-kroketten (à 7 euro) en Italiaanse bol met tomaat en mozzarella (à 5,75) al binnen tien minuten vers op tafel. En het smaakt goed, ondanks dat mijn Italiaanse bol een waldkornbroodje blijkt te zijn.

We nemen na onze lunch nog een kopje Ceylonthee, helaas de enige theesmaak. Ik kreeg wel sterk het idee dat het in de brasserie om snelheid gaat, echter niet ten nadele van de kwaliteit. Een lekkere, gezonde en snelle lunch is hier goed te doen. Christoffel verwelkomt ook gezelschappen met een kopje koffie en dé Bossche Bol! Voor reserveringen en de kaart, kun je de website eens bekijken. Een aanrader!