Fix yourself : 'Lifesaver'

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl

Kies een vrolijke toilettas uit en vul deze met alles dat van pas komt wanneer je ziek bent. Zet het in je badkamerkastje, tót het moment dat het noodlot toeslaat. Als een van je vrienden ziek is kun je voor hen natuurlijk ook een leuke kit samenstellen om ze wat op te vrolijken!

Wat stop ik in mijn 'Lifesaver'?

Telefoon nummers: Stop een overzicht met belangrijke nummers in het binnenvakje van je survivaltas, bijvoorbeeld de nummers van je huisarts, favoriete bezorg-restaurant (Want wie heeft er zin om te koken wanneer ze ziek is?) en je meest praatgrage vrienden.

Medicijnen: Maak een selectie van pillen die goed van pas komen in verschillende situaties. Paracetamol voor je hoofdpijn, aspirine voor algemene pijntjes, lamleggers voor je menstruatiepijn. Het is een goed idee om wat te vergelijken wanneer je inkopen doet, vaak zijn de huismerken net zo goed als de bekende, duurdere merken.

Pleisters: Als je je gesneden hebt, voel je je dom en een beetje een suf haasje. Vrolijk de boel wat op met een stylish verantwoord printje. Drogisterijen verkopen pleisters met erg lieve patroontjes.

Oordopjes en een slaapmaskertje: Wanneer je je niet goed voelt, kom je niet altijd toe aan voldoende nachtrust. Af en toe je ogen en oren afsluiten voor licht en geluid is dan helemaal niet zo'n verkeerd idee.

Leuke zakdoekjes: Koop vrolijke tissues, als je dan toch je snotneus ergens in moet steken, laat het dan iets zijn dat je wat weet op te beuren.

Koortslipcreme en lippenbalsem: Kun jij iets bedenken dat vervelender is dan het hebben van een koortslip? Wees er op tijd bij en begin met smeren wanneer je het voelt 'kriebelen'. Ook hier geldt dat een huismerk net zo goed werkt als het A-merk.

Notitieblokje en pen: Wanneer je de hele dag naar 4 muren ligt te staren, ontwikkelen er zich soms de raarste  ideeën in je bol. Maak hier gebruik van, schrijf je eerste boek of ontwerp je nieuwe terras alvast.

Geld: Stop wat geld in een envelop, samen met het afhaalmenu van je favoriete restaurant. Je wilt niet in je pyjama naar een pin-automaat moeten sjezen om je maag te kunnen vullen.

Een zakje warme chocomel of soep: Sachets soep / Cacao zijn compact en lang houdbaar, een fijne verrassing wanneer je je rot en moedeloos voelt.

Een lijstje met dingen die je al tijden wilt doen: Maak een lijst met alle films, boeken en dingen die je al tijden wilt zien, lezen en doen. Sit back, relax, lekker het hele rijtje af werken!

Chocolade en zoetigheden: De extra suiker van de snoepjes montert je wat op en geeft je nieuwe energy. Chocolade werkt goed wanneer je last hebt van PMS en een kinder surprise-ei geeft nét dat beetje extra!

'Hangover-materiaal': De meeste bankhang-momenten hebben te maken met flessen wijn en gezellige avondjes, zorg ervoor dat je favoriete anti-kater producten in je Kit zitten.

Kauwgom/Mentos/Fishermen's friend: Houd je adem wel een beetje fris; wie weet is die pizza-bezorger wel een hunk op een wit eh... witte brommer?

Neus spray: Omdat het nu eenmaal best handig is af en toe een teug zuurstof tot je kunnen te nemen.

Verband/ wattenstaafjes/desinfectiemiddel/wattenbolletjes: Voor al je grote en kleine sneeën en bulten.(Een schaar en pincet zijn ook aan te raden. Niets zó onhandig als het rondrennen door je huis met een halve rol verband om je enkels, op zoek naar een schaar.)

Hoestpastilles en -drank: Smeer jezelf een beetje door; zonder olie roest een motor.

Bruisballen/badzout: Wat ontspant meer dan een heerlijk bad, gevuld met de lekkerste geuren en bubbels?

Gezichtsmaskertjes/ schoonheidsproducten: Je hangt toch al op de bank, tijd zat om jezelf wat te verwennen.

Je favoriete boek/CD/DVD: Houd jezelf lekker bezig. Wanneer je een ´Pretpakket´ voor een vriend(in) maakt zal dit haar ook zeker opvrolijken!

Een lekkere kruik: Auwauwauw, buikpijn! Kruikje erop? Zorg ook dat er altijd iets kouds in je vriezer ligt, niets zo lekker als een bevroren washandje op je hoofd wanneer deze niet wil stoppen met bonken.

Veel plezier met het samenstellen van je Kit, ik ben erg benieuwd of jullie nog toevoegingen hebben. En sterkte in het geval je de set nodig hebt!

Geschreven door Babbel