Vrouwtomobiliteit

Lifestyle door Redactie Ze.nl

En wie brengt ons in dit hectische leventje van hot naar her? Voor sommigen zal dat de fiets of de trein zijn, maar voor velen is dat de trouwe vierwieler. Ongemerkt spenderen we heel wat van onze uurtjes in de auto. Daarom verdient de Heilige Koe best een plekje op deze vrouwensite, toch?

Ik ben Martine, autogek in hart en nieren. Al zolang ik me kan herinneren vind ik auto's mooi en belangrijk. Dat vindt men toch wel een beetje gek voor een vrouw, maar waarom eigenlijk? We vinden het wel normaal dat we onze teennagels met 3-dubbele parelmoerlakken beschilderen, maar de auto waar we in rijden kan ons weinig schelen. Je wilt er mooi uitzien zodat de mensen om je heen naar je kijken, maar we staan er niet bij stil dat ze onze auto eerder in het vizier zullen krijgen dan onze teennagels.

Auto's kun je eigenlijk goed vergelijken met handtassen. Zo'n tasje van Gucci is veel te duur, je kan er net je lippenstift in kwijt en je zadelt jezelf op met het risico dat je dure investering gestolen wordt of beschadigd raakt. Maar ach, hij staat je geweldig, het geeft je een goed gevoel en je vriendinnen zijn lichtelijk jaloers. Vervang het Gucci tasje even door een Ferrari en lees bovenstaande zin nog eens. Dat komt toch precies op hetzelfde neer? De Ferrari heeft overigens ook nog het voordeel dat hij voor je werkt als een 'Mannenmagneet'. Met je Gucci tasje versier je hoogstens een man met de verkeerde seksuele geaardheid.

De laatste tijd komt er steeds vaker in het nieuws dat wij vrouwen ons op technisch gebied best kunnen meten met mannen. Daar geloof ik ook zeker in, maar het vergt nog wat emancipatie. De enige reden dat je nog niet zelf je olie staat te verversen, is omdat Barbie dat ook nooit hoefde te doen. Van jongs af aan heb je leren omgaan met kleding, make-up en pony's. Je broertje daarentegen begon met Hotwheels, kreeg daarna een skelter en kluste op zijn zestiende al vrolijk aan zijn Puch. Met zo'n levenslange technische opleiding is het ook geen wonder dat hij wel weet waar de bougies van je auto zitten en jij niet.

Ondertussen blijkt uit onderzoek wel dat vaak de mening van de vrouw doorslaggevend is tijdens de aankoop van een nieuwe auto. Geef ons de kans, en we weten heus wel waar het allemaal om draait. Daarom lekker hier ons eigen autoplekje op het web, zonder dat manlief je weg wuift met opmerkingen 'dat je het toch allemaal niet begrijpt'. Regelmatig zal ik hier wat schrijven over bepaalde nieuwe automodellen, over mobiliteit, over vrouw(on)vriendelijke dealers, over innovaties en uiteraard ook over frustraties. Deel je ervaringen en praat hieronder gezellig mee, wie weet leren we er nog wat van...

Geschreven door AstonMartine