Pastasalade Nicoise

Eten door Jet
(voor 4 personen)

Wat heb je nodig?
250 gram pasta (penne of vlindertjes)
500 gram sperziebonen
2 blikjes tonijn, uitgelekt
100 gram zwarte olijven, fijngesneden
2 hardgekookte eieren
1 blikje ansjovisfilets
1 rode ui, in dunne ringen gesneden
1 doosje cherrytomaatjes, in tweeën gesneden

Als je het lekker vindt, kun je ook nog wat sla toevoegen aan de salade, bijvoorbeeld rucola of eikenbladsla

Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepels mayonaise
½ eetlepel mosterd
½ teentje knoflook, uitgeperst

Om te beginnen kook je de pasta beetgaar. Vervolgens kook je de sperzieboontjes 5 minuten in ruim water met een beetje zout. Spoel ze nu af in een vergiet onder koud stromend water. Hierdoor stopt het kookproces en blijven de sperziebonen mooi groen en knapperig. Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te husselen met een garde. Doe de beetgare pasta samen met de tonijn in een grote (sla)bak en roer de dressing hier doorheen. Voeg nu ook de sperziebonen, de olijven, de ui en de tomaatjes toe. Als laatste snij je de eieren in achten en leg je ze samen met de ansjovisfilets op de pastasalade.

Lekker om te serveren met ciabatta en/of een soepje

Eet smakelijk!

Geschreven door Jet