Erotisch koken voor beginners

Intiem door Redactie Ze.nl

Tomaten
Ze zien er zo onschuldig blozend uit in de groentenafdeling, maar hun kleur verraadt al dat deze groente een echte passiebom is. Tomaten zitten namelijk vol lycopeen. Deze laatste speelt een belangrijke rol in je viriliteit en de gezondheid van de prostaat in het bijzonder. Tel daarbij nog het feit dat ze ook nog een flinke dosis vitamine C bevatten en je weet waarom je de volgende keer als moeder spaghetti serveert om een extra portie moet vragen.

Een alternatief is thuis een Caprese-salade maken: mozzarella en tomaten in schijfjes snijden, kruiden met peper, zout en basilicum, bestrooien met pijnboompitten en om af te ronden besprenkelen met een vinaigrette (half om half) van balsamico-azijn en olijfolie.

Het harde bewijs: Een onderzoek gevoerd aan de Universiteit van Illinois constateerde dat de regelmatige consumptie van tomaten(saus) prostaatkanker helpt voorkomen en de prostaat gezond houdt.

Noten
Wat noten en je seksleven betreft mag het spreekwoord 'een harde noot om te kraken' zeer letterlijk genomen worden. Noten en dan vooral walnoten en amandelen spelen immers de hoofdrol in het erectieprocédé. Ze bevatten namelijk arginine, een aminozuur dat vooral de penis en de viriliteit in topconditie houdt en te boek staat als natuurlijke viagra.

Noten eten is uiteraard het eenvoudigst als snack, maar wat dacht je van huisgemaakte notenkoekjes? Daarvoor hoef je niets anders te doen dan een mengeling te maken van jouw favoriete noten en hier een derde van het notenvolume aan honing onder te mengen. De noten gaan allemaal aan elkaar kleven, waarna u ze met een eetlepel op een bakplaat dropt die u eerst voorzien hebt van een laagje bakpapier. Laat een nachtje uitharden op een koele plaats en de volgende dag... Smullen maar!

Het harde bewijs: In het medische onderzoekslab van de UCLA in Californië werd vastgesteld dat het toedienen van arginine de frequentie en de duur van de erecties bij ratten deed stijgen. Tests bij mensen zijn er voor zover bekend nog niet, maar daar kun jij uiteraard snel verandering in brengen...

Chili
Peper voor een gekruid seksleven: logischer kan bijna niet. Chilipepertjes (die kleine rode dingetjes) hebben hun hete eigenschap te danken aan capsaicine. Deze stof verhoogt de hartslag, zet de bloedvaten open en doet endorfine vrijkomen. Anders gezegd: allemaal effecten die handig zijn als je slaapkamerplannen hebt. Deze pepertjes puur eten is enkel voor gevorderden of durvers die de nodige blusmiddelen bij de hand hebben. Wie het niet op pikant begrepen heeft, kan in plaats van het eten te kruiden met gemalen peper ook enkele druppeltjes tabasco toevoegen. Aan de smaak zul je het niet merken, ergens anders uiteraard wel.

Zijn enkele druppels onvoldoende dan kun je ook gaan voor het steeds originele peperijs: Laat een chilipepertje samen met wat kaneelpoeder 20 min op een klein vuurtje in een pannetje met 300 ml melk warmen. Klop ondertussen 4 eierdooiers los met 2 soeplepels suiker. Haal de peper uit de melk en voeg de eieren toe. Brokkel 100 gr (2 repen) witte chocolade in kleine stukjes en doe dit in het pannetje, roer tot de chocolade is gesmolten. Laat daarna afkoelen en voeg er 300 ml slagroom aan toe. Giet in kommetjes, zet ze in de vriezer en roer het ijs na een uur nog eens om zodat het luchtiger wordt. Serveren met munt en tequila. Het maken lijkt moeilijker dan het is.

Het harde bewijs: De onderzoekers van de medische faculteit van de Hongaarse Albert Szent Gyorgi -what's in a name- Universiteit stelden proefondervindelijk vast dat capsaicine een hogere hartslag met verwijde bloedvaten veroorzaakt en een extra dosis endorfine doet vrijkomen. Chilipepers rechtstreeks aanbrengen is een minder goed idee, ook via het eten doet hij zijn werk.

Gember
Net als zijn pikante broer de chilipeper stimuleert gember de bloedsomloop. Dat was al langer bekend, samen met de vaststelling dat verse gember werkt als een natuurlijk antibioticum. Wat pas veel recenter is gebleken, is dat de specerij ook het testosterongehalte in het bloed doet stijgen. Bij een proef op ratten (zie ook het harde bewijs) bleek zelfs dat de teelballen waren toegenomen in gewicht! Op de penis zelf werd geen effect vastgesteld, maar door de ontsmettende werking en de toegenomen testosteron zal het lid vanzelf moeten zwellen van gezondheid.

Verse gember is minder geschikt als knabbelsnack. Een blokje gember samen met wat honing toevoegen aan uw kopje thee is wel een lekkere manier om te gemberkuren.

Het harde bewijs: De bewuste studie op ratten werd uitgevoerd door Dr. Yinusa Raji van de Ibadan-universiteit in Nigeria. Vooralsnog is men er nog niet toe gekomen om de studie te herhalen en zo te controleren maar er is in elk geval vastgesteld dat de ratten na een gemberkuur van 8 dagen een hoger testosteronniveau hadden én over zwaardere testikels beschikten. Gecontroleerd of niet, gember is zo gezond dat de bewering uitproberen alleen maar positieve kanten heeft, extra balgewicht of niet.

Selderij (interessant voor de mannen)
Iedereen kent de verhaaltjes over selderij eten en de bijhorende slaapkamereffecten. Toch is het niet alleen het eten van selderij heilzaam tussen de lakens. De stof verantwoordelijk voor de geur van selderij bevat immers androsterone, dat in het lichaam vrijkomt in de mannelijke transpiratie. Het hormoon zelf is reukloos en werkt als een feromoon dat aan de vrouwen in de buurt de boodschap 'mannelijk' en 'viriel' doorgeeft.

Daardoor zou dit geursignaal een flink handje moeten helpen bij het versieren van een date. Eet een hoop selderij (meng het bijvoorbeeld fijngemalen door wat roomkaas op de boterham) en het zweet geeft in geen tijd de juiste signalen door.

Het harde bewijs: Wetenschappers annex romantische zielen van de Universiteit van Kentucky deden een onderzoek naar de effecten van androsterone door het op foto's te sprenkelen. De afbeeldingen van -we blijven beleefd- saai uitziende mannen werd soms wel, soms niet met het hormoon besprenkeld en daarna aan vrouwen getoond. Na de test bleek dat de 'besprenkelde' mannen aanzienlijk hoger scoorden dan de mannen die het van hun looks alleen moesten hebben. Voorlopig zijn er echter geen plannen om aftershave op basis van selder op de markt te brengen.

Geschreven door Sabine

Bron: Clint.be