Shake it baby!

Eten door Jet

Mojito

What do you need?
5 cl Havana Club
Spa rood
1/2 limoenen
3 theelepels rietsuiker
3 takjes munt
ijsblokjes

Shake it baby!
Pak een groot glas en schep daar de suiker in. Knijp de ene helft van de limoen uit en gooi de andere helft in het glas. Stamp de limoen fijn met een 'stampertje', ook wel een muddler genoemd. Even goed roeren en vervolgens kunnen de blaadjes munt erbij. Weer even stampen, maar deze keer iets voorzichtiger want je wilt de blaadjes munt wel heel houden. Voeg de rum aan het geheel toe. Weer roeren en aanvullen met ijsblokjes (of geschaafd ijs) en spa rood. Nog even roeren en je cocktail is klaar! Je kunt de cocktail nog garneren met een takje munt en een rietje.

Cosmopolitan

What do you need?
25 ml Wodka
15 ml Cointreau
30 ml Cranberrysap (licht gezoet)
5 ml limoensap
IJsblokjes

Shake it baby!
DE cocktail van sex and the city! Vul een cocktailshaker met de Wodka, Cointreau, het cranberrysap en limoensap. Voeg wat ijsblokjes toe en shaken maar! Serveer de cocktail in een traditioneel cocktailglas.

Sex on the beach

What do you need?
30 ml Wodka
30 ml Peach tree (perziklikeur)
Jus d'orange (het liefst vers geperst)
Grapefruitsap
Cranberrysap
IJsblokjes

Shake it baby!
Vul een groot cocktailglas met 2 of 3 ijsblokjes. Schenk de Wodka en de Peach tree in het glas. Vul daarna aan met (naar eigen smaak) de jus d'orange, grapefruitsap en cranberrysap. Garneer de cocktail eventueel met een schijfje citroen.

Strawberry daiquiri

What do you need?
30 ml Bacardi (wit)
30 ml limoensap
4 verse aardbeien
1 eetlepel poedersuiker
IJsblokjes

Shake it baby!
Deze cocktail is erg gemakkelijk te bereiden. Doe alle ingrediënten (dus ook de ijsblokjes) in een blender en blend totdat alles fijn is. Schenk de inhoud in een cocktailglas en garneer 't met een schijfje limoen.

Long Island Iced Tea

What do you need?
20 ml Wodka
20 ml Bacardi (wit)
20 ml Gin
20 ml Triple Sec
30 ml Sweet and Sour
Cola
IJsblokjes

Shake it baby!
Pak er een longdrinkglas bij en doe hier 2 of 3 ijsblokjes in. Schenk hierover de Wodka, Bacardi, Gin, Triple Sec en de Sweet and Sour. Vul aan met cola! Garneer het longdrinkglas met een schijfje citroen.

Margarita

What do you need?
45 ml Tequila
15 ml Triple Sec
30 ml Limoensap
Zout
IJsblokjes

Shake it baby!
Allereerst voorzie je een cocktailglas van een mooie zoutrand. Bevochtig de rand van je glas met wat citroen- of limoensap. Druk daarna de rand van het glas in een laagje zout. Dat kan je van te voren even op een bord leggen.
Doe de Tequila, Triple Sec en het limoensap in een shaker en doe daar enkele ijsblokjes bij. Even shaken en serveren in het cocktailglas. 

Piña Colada

What do you need?
30 ml Bacardi (wit)
20 ml Malibu
30 ml ananassap
40 ml kokosroom
IJsblokjes

Shake it baby!
Doe alle ingrediënten (inclusief enkele ijsblokjes) in een shaker. Even kort maar krachtig schudden en door een zeefje in een cocktailglas of (nog leuker) in een kokosnoot schenken.

Als het goed is ben jij nu veranderd in een fabulous shaker chick! Good for you... Nog meer cocktails maken? Kijk op www.cocktailz.nl!

Geschreven door Jet