Fashion Drama

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Maar ieder meisje (nou ja, ik ben een vrouw!) houdt niet altijd van een sterrenrestaurant, maar schuift ook wel eens graag een vette burger of ander fastfoodspul in zijn beglosste mondje. Vintage/couture versus highfashion. Dus ook ondergetekende betreedt ook wel eens de modehel: de Kalverstraat. Een straat die ik overigens zoveel mo-ge-lijk ontwijk. Het is er een soort horrorparade van eenheidsworst. Te dikke meisjes in te strakke broeken. Jongens met te veel gel in hun haar. Dikbuikige mannen die door echtgenotes worden meegesleept langs de 'SALE!' Goedkope lelijke marktlaarsjes (plastic-achtig). Jongens met lelijke petjes en kettingen. En eeeiw, kinderen die blèren om McDonalds. Deze modehel dient het liefst vermeden te worden op donderdagavond: dan komt bijvoorbeeld de hele hangjongeren populatie naar buiten om te sjansen. 'Psssst schatje!' Ook een goede vermijd-dag is zaterdagmiddag of zondagmiddag. Leuk als je van vooruit schuifelen houdt en bezwete pashokjes waar je een uur in de rij staat. Nee, niks voor mij.

Maar op een maandagmiddag, of andere rustige momenten begeef ik me wel eens in die straat. Maar alleen om naar de Hennes te gaan. Ook onorigineel, commercieel, eenheidsworst. Maar wel fijn. Zoals een stiekem tochtje naar de Mac. Want soms wil je gewoon snel even satisfaction!

Maar ik dwaal af. Hennes is fijn, je vindt er altijd wat. Leuke dingen ook, maar ja, er worden er wel een miljoen van gemaakt per item... Maar goed, ik liep dus in mijn zo'n beetje favoriete broek. Ja eentje van de Hennes. Hup lekker de supermarkt in. Bij binnenkomst zie ik in mijn ooghoek (ja een modeoog scant snel) dezelfde broek! Een meisje bij het brood. Ik dacht eraan direct om te keren, maar nee, het hekje was al dichtgeklapt. Ik dacht even, zal ik zeggen 'ha leuke broek, meid!' Lachend en nonchalant. Nou nee ik houd niet van lachen en ben niet nonchalant. Althans niet op dergelijke momenten. Dus (heel volwassen, not!) snel, rennen - nonchalant kijkend - naar een andere afdeling. Ik leek wel een soort nerveuze winkeldievegge (Wat ik niet ben!). Bang om verdacht te worden door de security, want tja, zo'n spiedend meisje achter diverse schappen, die het hoekje om loerde: niet echt het beeld van een relaxte boodschappen-doenende-klant... Ik hield de broek in het vizier. Waar zij was, was ik net niet. Wel ondertussen mijn boodschapjes graaiend (vrouwen kunnen goed multitasken). Toen ik mijn boodschappen had, tuurde ik, ja ze was best ver weg. Rennen naar de kassa! Daar was ik bang dat ze ineens achter me zou aansluiten en DE broek zou zien. Gelukkig was er eindelijk eens een aardige Amsterdamse, ze liet me voor. Ik was snel aan de beurt. Weggescheurd op mijn fiets en thuis tevens mijn broek verscheurd. Nee dat net niet. Verbrand? Weggegegooid? Nee...hij is te leuk...Maar de Hennes kom ik voorlopig niet meer in... Modelesje geleerd!

Geschreven door Kristle

Voor meer fashion-reports en dergelijken kun je kijken op mijn weblog!