Instinct

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Met weemoed denk ik terug aan die handgeschreven liefdesbrieven die ik ooit ontving in groep acht. Tegenwoordig ontmoet je je nieuwe liefde op het internet en mag je blij zijn met een e-card waarop een blauwe poedel jou een fijne verjaardag wenst. Vandaar dat ik en meerdere vrouwen met mij, in tegenstelling tot de meeste mannen, toch wat minder gevoelig zijn voor al die nieuwe technologische ontwikkelingen. Voor de meeste mannen geldt namelijk dat alles wat ook maar vaag doet denken aan de vorige eeuw, direct wordt verbannen naar de prullenbak.

Nou zou je misschien denken: nou en? Alles kleiner, sneller en beter, wat kan daar nou mis mee zijn? Nou kijk, niet alleen de gadgets worden kleiner, maar ook het mannelijk veroveraars instinct neemt tegenwoordig minuscule vormen aan. Het is niet meer 'Wil je mijn spierballen zien?' 'Nee.Tegenwoordig moeten wij het doen met minuscule gadgets, waarvan, wees nou eerlijk, wij geen enkel benul hebben wat het is. Van de vraag: 'Wil je mijn nieuwe externe schijf zien van 500 gb, schatje?', word ik persoonlijk niet warm, maar dat is nog niet het ergste, mijn romantische gevoelens immigreren ook direct naar Siberië om zich nooit, maar dan ook nooit, meer te tonen aan de jongen in kwestie.

Tegenwoordig moet alles kleiner en met zo veel mogelijk megabyte. Is dit de nieuwe seksuele revolutie? Moeten wij hier tegenwoordig warm voor lopen? Ik denk dat we vast kunnen stellen van niet. Want kijk, vroeger, in die goede oude tijd, sloegen twee mannen elkaar nog heel fatsoenlijk de hersens voor je in. Kijk, dat was pas romantiek! Bloed, zweet en tranen. En dan kon je gelijk zien wie de grootste spierballen had en jou een veilig gevoel kon geven in geval van nood. Nu vindt de krachtmeting tussen mannen op de volgende manier plaats:
Piet: 'Hoeveel gb heeft jouw mobiele telefoon?'
Kees: 'Nou dat schatje van mij heeft wel 500 mb en een geheugenkaart van 1 gb.'
Piet: 'Nou die van mij heeft wel 2 gb.'
(En kijkt je vervolgens aan alsof hij een beer met blote handen heeft verslagen.)

Een potje handje drukken om te kijken wie de sterkste is, daar kan ik persoonlijk nog wat mee, maar deze megabyte onzin gaat compleet aan mij voorbij. Wat ik hiermee wil zeggen is dat ik best met de tijd mee wil gaan, maar dat ik mij verzet tegen de huidige ontwikkeling waarin wij vrouwen, tegen al onze romantische instincten in, worden gedwongen om mee te gaan in deze kleiner-en-sneller- en dus beter-en-sterker-rage. We willen geen geblieb van zijn nieuwste externe schijf horen, we willen testosteron ruiken! Dus hier een oproep aan alle mannen: gooi jullie haar los en maak ons gek!

Geschreven door Marieke