Brix, Amsterdam

Eten door Redactie Ze.nl

BRIX FOOD 'N' DRINX, Wolvenstraat 16, 1016 EP Amsterdam, 020-6390351

Brix is een 'starters only' restaurant, dit betekent dat je er lekkere kleine hapjes kunt eten, zodat je eindeloos kunt proeven, combineren en lang kunt tafelen (door de week zijn ze tot een uur open, in het weekend zelfs tot drie!) terwijl de achtergrondmuziek tweewekelijks wordt verzocht door live bands.

Wanneer je binnenkomt kijk je soort langwerpige kelder in met een strakke bar en kleine, intieme tafeltjes met op de achtergrond jazzy tunes. Als je geluk hebt is er nog een tafeltje vrij, want drukte is aan de orde van de dag bij Brix. Ga daarom lekker achterin zitten in een van de hoekjes en nestel je op de bank (de Chill area). Bestel vervolgens een glas prosecco en buig je over de wisselende menukaart van kleine lekkernijen. Je kunt deze hapjes dus zien als voorgerechtjes en er gemakkelijk drie nemen. Of bestel van alles wat en snoep mee van je buurman- of vrouw.
Coquilles op een bedje van rucola, verse oesters (vergeet de peper niet) of een rode poon met bietensalsa zijn heerlijk als voorproefje om vervolgens verder te gaan met kleine pannenkoekjes gevuld met pekingeend, gebakken lamshaasjes met couscous of een salade met gerookte rib-eye (soort carpaccio). Sluit al dit lekkers af met de in caramel gedrenkte toffeecake of chocolade mascarponetaart. Hierbij een glaasje toetjeswijn (Muscato) en je komt erachter dat de avond voorbij is gevlogen, de drukte om je heen verdwenen is en dat de klok sluitingstijd aangeeft.

De prijzen van de hapjes schommelen tussen de zeven en twaalf euro en een lekkere fles wijn kost ongeveer twintig euro. Je kunt het dus zo duur maken als je portemonnee toestaat. Overigens is het risico van achterin zitten dat het (erg hard werkende) personeel je nog wel eens wil vergeten, zorg er dus voor dat je echt de hele avond hebt.. want als je er eenmaal zit, wil je niet meer weg!

Geschreven door Bo