Beauty / Make-up
Make-up

Echte schoonheid deel II

Probeer elke keer als je een plaatje van een intimiderend fotomodel ziet, te bedenken hoeveel er aan de foto gesleuteld is. Haren worden langer, wangen holler, ogen groter en kilo's verdwijnen als sneeuw voor de zon. Eigenlijk zijn reclamefoto's meer een kunstvorm geworden dan een weerspiegeling van de werkelijkheid. Waarom zou jij je dan onderschikt aan deze vrouw voelen?

Ga sporten. Sporten leert je om op een andere manier met je lichaam bezig te zijn. Het gaat niet om hoe mooi of hoe dun je bent, maar om hoeveel succes je in de sport hebt. Het gaat niet om wat je slechte punten zijn, maar om wat je goede punten zijn en om hoe je deze het beste kunt benutten.

Wees dankbaar voor wat je hebt, je zou het zoveel erger kunnen treffen. Denk aan ernstige ziektes, chronische aandoeningen etc. Hoe durf je dan nog te 'zeuren' over wat hobbeltjes op je dijen? 

Zoek iets waar je goed in bent en wat je leuk vindt, maar wat niets te maken heeft met je uiterlijk. Ga schilderen, schrijven, zingen en geniet daarvan!

Kijk eens op de website van Dove. Daar is veel informatie te vinden en er staan handige tips op.

En tot slot, vergeet je (toekomstige) dochter niet. Jij, als moeder, bent degene die haar vanaf jongs af aan kunt leren om positief naar zichzelf te kijken. Geef veel complimentjes, benadruk haar sterke punten (zowel over haar uiterlijk als haar innerlijk). Je dochter zal hier haar hele leven profijt van hebben.

Geschreven door Jet