Maak je eigen mode!

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Dan volgen hier wat tips om je eigen kleding een nieuwe boost te geven. Je moet wèl een beetje creatief zijn met naald en draad.

Wat heb je nodig:

- Moed om je kleding te verscheuren en te verknippen
- Een schaar
- Naald en draad
- Veiligheidsspelden
- Tijdschriften
- Naaimachine *
- Een bezoekje aan de Albert Cuyp *

(*)heb je niet altijd nodig.

En dan de tips voor zeven verschillende kledingstukken. Succes!

1. Jas: Maak van je oude lange jas een nieuw kort jasje. Knip de regenjas af tot de hoogte die jij leuk vindt. Tip: Jasjes tot de hoogte van je ellebogen, of net onder de borst zijn op het moment erg in. Hetzelfde doe je met de mouwen. De knopen zijn er makkelijk af te halen en op te zetten. Hiermee kun je het jasje net wat scheef laten lopen, of strakker om je heen laten zitten.
 
2. Laarzen: Maak van je oude hoge laarzen, korte hippe laarsjes. Knip de bovenkant eraf en vouw dit om je laars heen op de hoogte van je enkel. Met het afgeknipte deel kun je ook een strik of iets anders maken. Met naald en draad gaat dit moeilijk, maar met een veiligheidsspeld kan je het makkelijk vast zetten. (Zie intro-plaatje) 

3. Spijkerbroek: Op de Albert Cuyp zijn ontzettend veel winkels met naaigerei, stoffen, kralen enzovoort. Koop een leuk lint, lapje, kraaltje of iets anders en naai deze op de kont zakken of ergens anders. Ook is het leuk om je pijpen gewoon kort af te knippen (hoogte hot pants) en om te slaan. Korte broekjes zijn namelijk erg in en je kan ze ook gewoon over een legging dragen.
Van je spijkerbroek kan je ook een leuke rok maken. Knip de binnenste naden open tot de gulp en achteraan tot halverwege de bil. Vouw de bovenste delen over elkaar heen. Uiteindelijk heb je nog twee grote openingen aan de voor- en achterkant, die je kan opvullen met de overige stof van je spijkerbroek.

4. Shirtje: Heb je een shirtje die te kort is en een ander shirtje die je niet aan doet? Knip dan die shirtjes in en naai ze aan elkaar. Bijvoorbeeld een kanten shirtje vast naaien aan de onderkant van een simpel wit T-shirtje/hemdje of de mouwtjes van een shirtje vast aan een andere of een leuke opdruk van een shirt op een ander shirt enzovoort.

5. Vest: Heb je een oud vest of een trui die je niet meer aan trekt? Knip de mouwen dan kort af en maak van de overige stof een touw/lint en knoop deze om je middel of net onder je borst. Nu creëer je gewoon een heel nieuw accessoir.

6. Jurk: Heb je een leuk jurkje maar trek je die eigenlijk nooit aan? Kijk dan eens hoe het staat over een strak  T-shirtje en/of over een spijkerbroek. Of knip het jurkje gewoon wat korter.  

7. Gympen: Maak je gympen schoon en koop leuke buttons of veiligheidsspeldjes ( met (nep)diamantjes of andere zilveren frutsels) en nieuwe kleurige veters, en voeg deze aan je gympen toe.

Succes!

Geschreven door Froukje