Zwarte kleding grauw geworden? Zo wordt het weer als nieuw

Mode & trends door Chloe

Ken je dat? Je koopt een zwarte gave broek of tof T-shirt en binnen aan paar weken zit het er al zo grauw uit dat het lijkt alsof je hem al tien jaar hebt. Super zonde, want mooi zwart is niet lelijk. Herken jij dit en wil je ook dat je zwarte kleding weer als nieuw lijkt? Lees dan snel even verder.

zwarte kleding grauwLees ook: Jeans te groot? Met deze makkelijke tips maak je ze op maat

Zo maak je je grauwe kleding weer zwart

Dat je kleding snel grauw wordt, komt door het wassen.  Ondanks dat je wordt platgegooid met wasmiddel speciaal voor zwarte kleding en kleurbehoud, doen deze zeker niet altijd wat ze beloven en blijf je alsnog met grauwe kleding achter. Gelukkig is het super easy om jouw zwarte kleding weer mooi zwart te maken.

Methode 1: koffie in je wasmachine

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar koffie is dé oplossing als je je kleding weer mooi zwart wilt krijgen. Kleine sidenote: dit werkt niet heel goed bij synthetische kleding, maar het valt te proberen. Om je kleding weer mooi te krijgen doe je het kledingstuk in de wasmachine. Vervolgens gooi je er twee kopjes koffie overheen. Zet je wasmachine nu op spoelstand en voilà, je favoriete jeans is weer helemaal zwart.

Methode 2: koffieprut verf

Koffieprut blijkt voor veel dingen goed te zijn en dat geldt ook voor het terugbrengen van de zwarte tinten in je kleding. Je kan er namelijk een natuurlijke verf van maken. Allereerst even koffie drinken, want hoe kom je naders aan koffieprut? Spaar de prut van een dag op en doe dit in een emmer heet water. Vervolgens doe je daar je grauwe kledingstuk bij en schep je de koffieprut uit de emmer. Dit gaat het beste met een lepel. Nu laat je de kleding lekker weken. Hoe langer je dit doet, hoe beter voor je zwarte kleding. Haal hierna je kledingstuk eruit en spoel het na in een emmer koud water en azijn. Laat nu nog eens 10 minuten weken en was het hierna in de wasmachine. Waar koffie wel allemaal niet goed voor is!

Beeld: Unsplash

Lees ook: Uitgerekte trui? Zó maak je ‘m weer mooi!