Jeans te groot? Met deze makkelijke tips maak je ze op maat

Mode & trends door Daniëlle

Het overkomt ons allemaal wel eens: denk je een goede jeans te hebben besteld, is 'ie twee maten te groot. Normaal sturen we hem weer terug, maar dat hoeft niet meer. Je kunt je jeans namelijk in een paar makkelijke stappen naar jouw maat maken. 

Lees ook: 10x flared broeken die heerlijk comfy zijn

Er is een oplossing voor jouw te grote jeans

Met corona er ook nog eens bij is kleren online bestellen niet meer weg te denken. Het zal je dus ook regelmatig voorkomen dat je de verkeerde maat besteld of je item groter uitvalt dan je had verwacht. Normaal gesproken zal je hem terugsturen of geven aan een vriendin die nog een fijne jeans nodig heeft, maar dat is vanaf nu verleden tijd. Je kunt je te grote jeans namelijk super easy tot jouw maat maken. 

Het is niet alleen super handig, maar ook een stuk duurzamer. Het proces waar jouw pakketje doorheen gaat wanneer het terug wordt gestuurd lijkt heel simpel, maar dat is het zeker niet. Wat er met geretourneerde kleding gebeurt is niet helemaal duidelijk, maar jaarlijks worden er 140 miljoen kilo kleding verbrandt, omdat het bijvoorbeeld niet wordt gedragen of kapot is. Dan kun je net zo goed je eigen kledingstuk pimpen, want simpeler dan dit kan niet. Plus je helpt het milieu een handje mee.

1. Een extra knoop

Geen geklooi met die elastische band bij je taille of met een schaar, maar gewoon een extra knoop. Simpeler dan dat kan niet, toch? Je kunt op Amazon pins kopen die je makkelijk door de stof van jouw jeans kunt halen. 

@cicid0724

Reply to @_nataliecullen #greenscreen AMAZON finds! Button pins :) #fashion #diy #ootd

♬ original sound - Cici D

2.  Aan de lus

TikTok geeft ons inspiratie op gebied van beauty, maar ook op het gebied van fashion. Zo kun je ook de taille van je jeans smaller maken door de knoop door de dichtstbijzijnde lus van je jeans te halen. Zoals je ziet in deze TikTok:

@jera.bean

Had to try this! #fashionhack #stylehack #jeanhack #jeanhacks #fashionhacks #stylehacks #highwaistedjeans #highwaistjeans #momjeans #styleideas

♬ Crush - Tessa Violet

3. Elastische band

Je kunt je jeans ook minder wijd maken door een elastische band in je jeans te naaien. Maak twee openingen in de binnenkant van de band van jouw jeans en doe hier een elastische band in. Voor je het weet zit je broek weer een stuk strakker!

Lees ook: Witte strepen op je kleding? Hierdoor komt het