Met deze tips wordt op hakken lopen een stuk comfortabeler

Mode & trends door Chloe

Hoe mooi ze ook zijn, comfortabel is op hakken lopen absoluut niet. Zonde, want het geeft je outfit meteen een prachtige en vrouwlijke touch. Zou jij ook wel wat vaker op hakken willen lopen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Met deze tips wordt op hakken lopen namelijk meteen een stuk comfortabeler.

De goede hakken shoppen

Als je comfortabel de dag door wilt komen, dan is het belangrijk dat je ook de juiste hakken koopt. Dat betekent dus dat ze bij het passen goed moeten zitten. Als ze dan al pijn doen, dan zal het er niet minder op worden. Let ook op de pasvorm. Als ze al wat strak zitten, neem dan toch een maatje groter. Vooral als het nog vroeg op de dag is. Als je lang op schoenen loopt zwellen je voeten namelijk iets op. Als je hakken nodig hebt waar je lang op kunt staan is dit dus zeker iets om rekening mee te houden.

Je tenen tapen

Dit is een hele simpele, maar zeer effectieve truc om de druk op je voeten te verlichten. Wanneer je je middelste en je vierde teen aan elkaar vastbindt met een stukje tape zal je direct een stuk minder pijn ervaren. Zeker het proberen waard dus.

Soort hak

Ja we snappen dat dunne stiletto's prachtig staan, maar hier worden je voeten gewoon echt niet blij van. Hoe dikker de hak, hoe meer comfort. Er staat dan tenslotte een stuk minder spanning op je voet. Daarbij loopt dit ook nog eens een stuk gemakkelijker en hoef je niet continu te balanseren. Ben je helemaal nieuw met op hakken lopen? Kies dan bijvoorbeeld een sleehak om eraan te wennen.

Schoenzolen

Hier heb je waarschijnlijk nog niet over nagedacht, maar ook schoenzooltjes kunnen je uit de brand helpen. Je hebt namelijk ook speciale pads die je onder de voorkant van je voet plaatst. Dit vermindert de pijn en druk op je voet.