Eerste hulp na hoge hakken

Mode & trends door Janneke
Na een nacht doorhalen, gooi jij je killer heels in de hoek van de kamer. Het besluit staat vast: deze gaan nóóit meer aan. Toch kan jij geen afstand doen van je pareltjes. Ze.nl geeft tips om de pijn in het vervolg wat te verlichten.

Hoge hakken

: we love them and we hate them. We houden van ze, omdat ze ons benen langer laten lijken, ons sexy maken én een mooie vrouwelijke houding geven. En we haten ze, omdat deze killer heels ons bijna letterlijk afmaken: je tenen worden samengeperst, je rug gaat naar de knoppen én je voeten hebben een helse pijn te voorduren.


De torenhoge palen uit jouw schoenencollectie halen is natuurlijk geen optie. En dus geeft Ze.nl jou tips om de pijn wat te verlichten:

 • Allereerst: draag schoenen die goed passen! Dit klinkt misschien logisch, maar veel vrouwen gaan toch vaak de mist in met de pasvorm. Koop absoluut niet te kleine schoenen, maar kies eerder voor een maatje groter. Je voeten zetten vaak een beetje uit, dus wat extra ruimte is wel zo comfy. Ga je voor puntige schoenen, onthoud dan dat de tip boven je tenen moet zitten, anders wordt het wel een erg gezellig tenen-onderonsje (lees: behoorlijk samengeperst!).
   
 • Kies niet voor te hoge hakken. Wil jij weten welke hoogte jouw max. is? Een handige tip is om tegen een muur op je tenen te gaan staan: zo hoog als je kan. Laat nu vriendlief of een vriendin de afstand tussen de onderkant van je hiel en de grond opmeten. Et voilà: je maximale hakhoogte!
   
 • Check vooraf welke plekken eventueel pijnlijk kunnen worden (denk aan: je hiel, bal van je voet en tenen). Blaren op je hielen kun je voorkomen door van te voren al een blarenpleister op te plakken. Ook de bal van je voet heeft het vaak zwaar te voorduren, doordat een groot deel van je gewicht erop steunt. Ideaal is dan om gelkussentjes te gebruiken.
 • Ken je die helse pijn wanneer je jouw high heels uittrekt: het gevoel alsof je hele kuit afscheurt? Door het dragen van hoge hakken kunnen de spiervezels in je kuit korter worden. Een tip om dit te voorkomen is om wat rekoefeningen te doen. Ga op een traptrede staan zonder schoenen aan. Houd je goed vast aan de leuning en duw de hak van je voet naar beneden.
   
 • Vertroetel je pijnlijke pootjes met een heerlijk voetenbad ? het liefst zo?n één met bubbels. Een heet bad met wat zoutvlokken is niet alleen zeer relaxt, maar zorgt ook voor een betere bloedsomloop.
   
 • Tot slot: geef je voeten af en toe wat rust en las een heerlijke UGG-dag in. Comfortabel en nog trendy ook!
Wat is jouw gouden tip voor een high heel-kater?