Gluren bij de buren

Intiem door Redactie Ze.nl

... zonder dat ik er naar op zoek ben. In Parijs een paar weken geleden, ik was daar samen met mijn schoonmoeder en schoonzus, was het weer zover. Na een dag de eeuwige toerist uithangen en onze shop-verslaving bevredigd te hebben, belandden we met zere voeten in onze hotelkamer en ploften we op de bedden neer met kopjes thee en onze favoriete boeken en tijdschriften. We hadden een twee-persoonskamer geboekt voor drie personen met een extra bed erbij. Ik had het voorrecht in dat extra bed te mogen slapen, maar had er geen rekening mee gehouden dat ik aan een muur kwam te liggen die alle geheimen van de seksuele uitspattingen van onze buren aan de andere kant, zonder pardon doorgaf. Eerst keek ik nog wat verstoord op, toen ik een vaag gebonk hoorde wat ik niet kon plaatsen. Toen het gebonk steeds harder klonk en ik er een vaag ritme in begon te ontdekken, begreep ik ineens waar het vandaan kwam en nog leuker: wat het betekende. Ik word altijd een beetje baldadig van dit soort dingen, soort van 'Hee, zij hebben op dit moment seks en ik niet' en ik word altijd reuze nieuwsgierig wie het dan zijn. Zodat je de volgende ochtend bij het ontbijt je buurman met zijn borst vooruit aan het ontbijt-buffet ziet verschijnen en nog een paar eitjes op zijn bomvolle bordje stapelt. Met daarachter de vaag glimlachende buurvrouw die de beelden van de wilde nacht ervoor duidelijk nog op haar netvlies heeft staan. En dat je dan weet: zij hebben het vannacht gedaan en ik weet hoe vaak en hoe lang. Ik heb me tijdens het gebonk redelijk ingehouden door alleen maar tussen elke twee stoten een harde bonk terug te geven op de muur, om het ritme nog wat op te voeren. Toen buuv mijn gebonk overtrof met kreetjes van genot, hield ik er mee op en wachtte ik lijdzaam af tot ze klaar waren zodat ik me weer op mijn boek kon concentreren. Met je schoonmoeder in dezelfde hotelkamer is seks echt uit den boze, ook met jezelf.

Maar niet alleen hóór ik mensen neuken, ik maak ook ongevraagd live-shows mee. Een paar jaar geleden in Australië logeerden Peter en ik in een hostel. Peter was die week met een paar jongens het binnenland ingetrokken om hout te hakken om weer wat geld te kunnen verdienen en ik bleef alleen achter in de kamer. Maar ik was niet lang alleen, ik kreeg een jong stelletje als buren waar ik die eerste avond nog tot laat mee heb zitten kletsen. En 's nachts ging het kletsen verder, alleen dan in een andere taal en was ik er gelukkig niet meer bij. Overdag ging het ongestoord verder en neukten ze er lustig op los terwijl ik voor de kamer naast die van hun op een stoel zat en me uit alle macht probeerde te concentreren op het lezen van een boek (alweer!) Onmogelijk streven natuurlijk als je weet dat de muren in die hostels zowat van papier zijn gemaakt en door de hitte stonden alle ramen tegen elkaar open. Als ik maar iets opzij keek, zag ik ze als beesten tekeer gaan. Het raam aan de voorkant was van een soort horizontale lamellen die je open en dicht kon schuiven, en als ze even pauzeerden, werd er steeds een groezelig wit lapje op die raamlamellen gelegd. Waar ze dat doekje voor gebruikten wilde ik echt niet weten, maar gedurende de week veranderde het van wit naar geel-grijs.

Een paar weken later stonden we op een camping in het noorden van Australië en hadden we 's middags bij het zwembad aansluiting gevonden bij een groepje Nederlandse jongeren. Die nacht sliepen we op ons bedje buiten de tent vanwege de extreme hitte. Halverwege de nacht werd ik wakker van iets en toen ik met mijn ogen het duistere kampeerveld afspeurde, bleef mijn blik hangen op een vage beweging en ving ik wat gesmoorde geluiden op. De in het duister bewegende silhouetten veranderden van positie en nu zag ik het heel duidelijk: er werd geneukt daar, en hoe! Snel schudde ik Peter wakker en genoten we een tijdje van dit onverwachte uitzicht. Toen het afgelopen was, stonden de twee op en liepen ze rakelings langs onze bedden richting de doucheruimtes en toen zagen we het: dat waren er twee van die groep Nederlanders van vanmiddag. Geweldig!

Maar ik spot seks ook dichter bij huis hoor, daar hoef ik niet helemaal voor naar Australië. We hebben een paar jaar geleden in een flatje gewoond, op de vierde verdieping. Onder ons woonde een vrouw alleen met een dochter van een jaar of acht. Onze onderbuurvrouw had een vriend en als zij op zaterdagmiddag met haar dochter wegreed in haar auto en zonder dochter weer thuis kwam, wisten we al hoe laat het was. En ja hoor, even later kwam haar vriend met zijn auto de parkeerplaats op rijden, waarna we ze het hele huis door hoorden gaan. Omdat flats meestal nogal gehorig zijn, was het geen probleem om hun spoor te kunnen volgen. Ze begonnen meestal in de slaapkamer en eindigden in de keuken of op het balkon. Dan hoorden we uiteindelijk het geklik van aanstekers en de pufjes van het uitblazen van de rook. Niks zo lekker als een sigaretje na hongerige seks.
En ook waar we nu wonen valt er van alles te beleven en te genieten tegen wil en dank. Afgelopen zomer zat ik in de tuin en las ik Harry Potter (opvallend detail hier: ik lees steeds een boek als ik mensen hoor neuken). Op een gegeven moment komt er uit één van de huizen aan de overkant een bekend gekreun, steeds harder, en werkelijk ging het gekreun even later over in een luid 'Ja, jaaa, jááááááááááh!!!', zodat ik mijn boek maar op mijn schoot legde en probeerde te achterhalen uit welk huis die genotsgeluiden kwamen. Ik was niet de enige, want buuv van opzij stak haar hoofd al over de schutting heen om te zien of wij het soms waren, ze had het gekreun dwars door haar dichte schuifdeur heen gehoord. Omdat het zo hard klonk moest het volgens haar wel dichtbij zijn, en dus waren wij haar eerst keus. Helaas, dit keer was ik het wederom niet. Inmiddels weten we wie het zijn, want we hebben ze al eens met een zweep in de weer gezien en naakt achter elkaar aan zien rennen door het huis, om vervolgens achter de ramen te verdwijnen voor een potje dierlijke seks. (Voor de rest verwijs ik je naar mijn andere blog 'Naakt in je blootje').
Ook in het bos hier vlak achter ons huis is het meestal wel raak en scheur ik langs een geparkeerde auto en zie nog net een paar billen tegen de voorruit geplakt, of een paar voeten, of de hele auto schudt. Ik keer dan even verderop nog een keertje om en rijd met groot licht nog een keer langs die auto, en dan nog een keer, want ik moet dan toch echt naar huis.

Gelukkig werkt mijn radar ook de andere kant op, namelijk als ik zelf seks heb op plekken waar we makkelijk betrapt kunnen worden, zoals op onze picknicktafel achterin de tuin, of op het balkon van eerder genoemde flat. Voor zover ik weet ben ik nog nooit betrapt, maar misschien zit er tussen de lezers van dit verhaal wel een spotter van één van mijn seksuele uitspattingen, dus laat maar horen als ik het mis heb. En waar gaat het nou eigenlijk over. Ik heb het over seks en dat deden de mensen in de prehistorie ook al met elkaar, wat zeg ik, ik weet zeker dat Adam en Eva het niet bij appeltjes jatten alleen hielden en wie maakte ze wat, ze hadden de hele wereld voor zichzelf alleen. Want waar komen wij allemaal anders vandaan? En in deze moderne tijd lijkt het zo'n taboe te zijn, terwijl iedereen het doet en het nog lekker is ook. Het is lekker om naar te kijken en nog beter om het zelf in de praktijk te brengen. Ik blijf mijn radar voorlopig nog voor een lange tijd op de juiste frequenties afstemmen, gewoon voor wat spanning en misschien wat goeie inspiratie!

Geschreven door Laura