Zomerse fotoreportage in Spanje

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Onze fotograaf, Nick van Son!
klik hier om informatie over Nick te lezen...

Maar na een half uur staar ik nog altijd naar buiten en is er van enig inspiratie nog maar weinig te bekennen. "Ach, ik denk te diep na, ik zie wel als ik straks aankom." En inderdaad, bij aankomst besluit ik er uiteindelijk een frisse en 'losse' fotosessie van te maken.

Ik had deze vakantie namelijk beloofd een fotoreportage van vier dames te maken. Oftewel van vier dames uit mijn eigen familie. Mijn moeder Marike, mijn schoonzus Erina en nichtjes Cheyenne & Djamila. Zij wonen nu bijna een jaar in Spanje.

Marike is geboren en getogen in Alkmaar, een échte kaaskop. Al 37 jaar is zij getrouwd met mijn vader (opa Fred inmiddels) en zijn zij elkaars steun en toeverlaat! Voordat zij naar Spanje verhuisde samen met bijna het hele gezin, wat in mijn ogen zeer uniek is, werkte zij maar liefst 17 jaar als adviseuse voor tegels en sanitair bij een bekend bouwbedrijf in Alkmaar. Een trotse moeder van drie zonen en oma van twee kleindochters. Eenmaal in Spanje aangekomen heeft zij de rol op zich genomen van fulltime oma en levensgenietster.

Erina werd geboren in Haarlem, is getrouwd met mijn oudste broer Robby en trotse mama van 2 dochters. Een zeer ondernemende vrouw, die niet stil kan zitten. Voordat zij mee naar Spanje verhuisde heeft zij haar kinderkledingzaakje moeten verkopen. Wellicht zal zij hier in Spanje weer iets nieuws beginnen. 

De dames hadden de opdracht gekregen die bestond uit het poseren tussen enkele kriebelende planten in de tuin, het zogenaamd plukken van appels uit een amandelboom (vraag me niet hoe dat kan). En verder het telkens wegjagen van mopshondje Arnold die maar al te graag voor de foto wilde poseren met een hangende tong uit z'n bek. Naar mijn idee niet zo charmant bij vier mooie jurkjes.

De mannen mochten dit keer helaas niet op de foto. Overigens geen probleem want ze waren toch veel te druk bezig met zaken voor hun eigen bouwbedrijf te regelen. Geen tijd voor kiekjes dus.

Behalve met soms enkele nijdige opmerkingen tussen de twee zusjes, zoals: 'Wat kijk jij lelijk', 'Niet aan m'n haar zitten' , 'Je jurkje is vies', 'De zon doet zeer aan m'n ogen'.En tot slot: "Oom Nick, ik heb een krab op mijn neus van de poes, kun je deze met de computer weghalen?", is alles zeer vlot verlopen en na afloop speelde de twee zusjes weer zoet met elkaar.

Kortom een geslaagde fotosessie waar het er enkel om gaat er 'beeldig' en frisjes uit te zien met verder geen diepzinnigheid of artistieke insteek.

En dan nu de foto's...