Negeert Peter weer verbod rechter?

Celebs door Redactie Ze.nl

Aanstaande zondag is de derde, tevens laatste aflevering, van de reportage over Koos H., de levenslang veroordeelde kindermoordenaar. Peter wil in deze laatste uitzending de rol van de toenmalige vicepresident van de rechtbank Den Haag aan het licht brengen. Koos H. zou nauw contact hebben gehad met de inmiddels overleden rechter en werd door hem van alle gemakken voorzien. De geplande uitzending zou de Nederlandse rechtspraak behoorlijk in verlegenheid brengen.

De misdaadverslaggever betreurt de uitspraak van de rechter: "De feiten die wij willen brengen zijn van eminent belang. Dat is veel waard, maar ik zeg nu niet dat we de dwangsom maar moeten gaan trotseren." Hij vervolgt: "De feiten die ik wil onthullen, zijn vele malen belangrijker dan de privacy van Koos H., maar de rechter laat de privacy van een drievoudige kindermoordenaar toch zwaarder wegen." Peter is in overleg met zijn advocaten over de mogelijkheden.

Eerder verbood de rechter de beelden van afgelopen zondag uit te zenden. De misdaadverslaggever besloot het verbod te negeren wegens "het groot maatschappelijk belang".