Geen Wonderland voor Alice

Celebs door Redactie Ze.nl

Het is nogal wat dat de grootste bioscopen in de VS en Europa weigeren de film te draaien. In Nederland zullen Pathé, Minerva, Utopolis en Wolff de film niet op het witte doek laten zien en dat is de schuld van de distributeur. Disney wil namelijk de dvd van de film al in juni uitbrengen en dat gaat volgens de bioscopen geheel tegen alle afspraken in.

Pathé woordvoerder Youry Bredewold vertelde: "We moeten door de zure appel heen bijten, zelfs als dat betekent dat we aan honderdduizenden mensen 'nee' moeten verkopen. Er zijn afspraken gemaakt tussen exploitanten en studio's dat er een bepaalde tijd moet zitten tussen de bioscoop en een dvd release. In Nederland is dat vier maanden." Youry vervolgde: "Een film moet een publiek vinden. We winnen nooit als een film direct in de winkel ligt of als de tussenliggende periode te kort is."

Disney ontkent dat er afspraken zijn geweest over de releasedatum van de dvd. Aangezien Alice in Wonderland een 3D-film is denkt Disney met een vroege release niemand te schaden. "Bij dit soort films komen de meeste bezoekers de eerste zes tot acht weken, dat zag je bijvoorbeeld bij Up en Avatar." Daarnaast moet Disney iets ondernemen tegen de piraterij en één van de oplossingen is de dvd eerder uitbrengen. Disney: "Wij geloven dat bijna iedereen een 3D-film als Alice in Wonderland wil zien in de bioscoop, dat is immers de enige plek om hem echt te beleven."

Geen van de partijen lijkt een concessie te willen doen. Het lijkt er dus op dat de film nauwelijks te zien zal zijn. Voor een aantal kleine ondernemers wellicht de kans van hun leven. In Nederland zal de film vanaf 10 maart draaien in de zalen van Amsterdam Booking Company (in Heerlen, Den Bosch, Schagen, Spijkenisse en Zutphen). Enig nadeel is dat deze bioscoop niet beschikt over de 3D-technologie, dus dat extraatje is er dan wel vanaf...

Johnny zullen we dus gewoon 2D op de bank moeten bekijken, maar dan is hij natuurlijk nog steeds ontzettend leuk. Hieronder alvast een teaser...