Jerney Kaagman wil politiek in

Celebs door Redactie Ze.nl
De 61-jarige Kaagman vertelde op Radio 1 dat ze merkte dat er in de wandelgangen gesproken werd over haar. "Ik zou betrokken moeten worden bij allerlei officiële dingen zoals de politiek en wetgeving en dat soort grappen." Wij vragen ons af waar die wandelgangen zich dan begeven...
 
 
De D66-stemmer wilt niet vertellen wat voor functie in de politiek ze voor ogen heeft. Toen er gevraagd werd of staatssecretaris iets voor haar was, grapte ze: "Minister van Cultuur, mag dat ook?"
 
 
Kaagman heeft echter wel argumenten voor haar keuze. Ze vindt namelijk dat veel politici een gebrek aan kennis hebben op het gebied van de muziekindustrie. . "Je kunt wel boos worden op mensen die niet goed zijn geïnformeerd, maar je kunt ook hand in eigen boezem steken en vertellen hoe het wel in elkaar steekt." Wat Kaagman vooral wil oplossen is de toename van illegale downloads.
 
 
Per 1 maart stopt Kaagman als directeur bij Buma Cultuur, een stichting die zich inzet voor muziek die door Nederlanders gemaakt is. Toen dit vorige maand bekend werd, vertelde de stichting dat ze meer tijd wilde voor haar privéleven. Is een baan in de politiek dan niet iets te druk misschien?