Lifestyle / Celebs
Celebs

Twee vrouwen openen Nederland Leest

Voorafgaand kon het publiek dansen in jaren zeventig sfeer, waarna de eerste exemplaren van het boek in ontvangst genomen werden. Uit handen van Nederland Leest-ambassadeur Philip Freriks ontvingen wethouder van Cultuur Carolien Gehrels en haar partner Esther de Boer een exemplaar. Hierbij riep Freriks het publiek op het boek te lezen en er met elkaar over te praten. Het boek, dat verschijnt in een oplage van 1.030.500 exemplaren is vanaf nu gratis verkrijgbaar voor leden van openbare bibliotheken.

Twee vrouwen draait om de oudere Laura en de jonge Sylvia, en hun maatschappelijk niet-geaccepteerde liefde. De roman legt verbanden met ouder/kindrelaties en man/vrouwverhoudingen. Mulisch weeft de klassieke noodlotsdrama%u2019s van Orpheus en Oidipoes in zijn verhaal samen.

Het boek verschijnt in verschillende edities: Zo is er een scholiereneditie, een editie met blanco kaft om zelf een omslagontwerp te kunnen maken, een Vlaamse editie en een luxe handelseditie. Ook is er een herschreven versie voor mensen die moeite hebben met lezen en een editie in gesproken vorm op Daisy-rom voor blinde en slechtziende klanten van het loket aangepast-lezen.

Speciaal voor Nederland Leest bewerkten Paulette Smit en Manoushka Zeegelaar Breeveld de roman Twee vrouwen tot een theatraal stuk, dat tijdens de campagneperiode verschillende theaters aandoet. De laatste voorstelling wordt gespeeld in de Stadsschouwburg Amsterdam op vrijdagmiddag 14 november als daar de campagne feestelijk wordt afgesloten in aanwezigheid van Harry Mulisch. Meer informatie over Nederland Leest en alle activiteiten zie www.nederlandleest.nl.