Harry Potter-actrice Bonnie Wright teleurgesteld over schermtijd personage Ginny (en dit is waarom)

Celebs door Jennifer

Als je denkt aan de films over Harry Potter, dan denk je natuurlijk als eerste aan de hoofdpersonages Harry, Ron en Hermelien (of Hermione). Daarnaast waren echter ook een aantal andere belangrijke personages, zoals Luna Lovegood, Draco Malfoy en dus Ginny Weasley - yep, het zusje van! Misschien herken je haar wel, maar toch is actrice Bonnie Wright wel een beetje teleurgesteld over het aantal schermtijd van haar rol. Het had best wat meer mogen zijn!

Bonnie Wright teleurgesteld over schermtijd van rol in Harry Potter films

Dat fans van Harry Potter zich de rol van actrice Bonnie Wright goed herinneren, komt natuurlijk doordat zij dé love interest speelde van Harry. Het was haar personage Ginny Weasley, die uiteindelijk eindigde met Harry. Een zoete liefde die begon bij Ginny, die stiekeme verliefdheidsgevoelens kreeg voor de populaire tovenaar. Alleen werd haar personage niet gigantisch ver uitgediept, iets waar de actrice eigenlijk wel teleurgesteld over is. Hier vertelt ze over in een aflevering van de podcast Inside of You van Michael Rosenbaum.

Bonnie was nog maar negen jaar, toen ze aan de opnames begon voor de Harry Potter films. En op dat moment wist ze nog niet, hoe belangrijk haar bijrol eigenlijk zou zijn. Ze zou een grote favoriet worden als 'liefde van Harry'! Het gaf haar wel wat spanning, omdat ze haar rol natuurlijk zo goed mogelijk wilde neerzetten. Ze dacht: "Oh gosh, zal ik recht doen aan dit personage waar mensen van houden?" Het was ook wel lastiger voor haar, doordat ze maar weinig schermtijd kreeg. Dat terwijl ze in de boeken eigenlijk aardig wat scènes had, alleen werd er gewoonweg veel geknipt uit het boek. "Dus je had niet zoveel om te laten zien in de film," vertelt ze.

Meer diepgang

Onder de fans van de Harry Potter-boekenreeks was Ginny ook een favoriet. Ze kreeg in de boeken inderdaad een stuk meer aandacht en was volgens CBR bijvoorbeeld ook véél meer bevriend met Hermelien (Hermione). Ook was ze in de boeken niet alleen een 'schaduw' van Harry, maar had ze echt een heel eigen karakter. Het personage Ginny had dus meer diepgang. Alleen zien we dat in de films niet terug en dat vindt Bonnie wel jammer. "Soms was dat een beetje teleurstellend, omdat er delen van het personage waren die gewoon niet naar voren kwamen," vertelt ze in de podcast. "Daardoor voelde ik me een beetje anxious of gewoon gefrustreerd, denk ik."

Destijds heeft Bonnie nooit iets erover gezegd tegen de producers van de film, omdat er weinig ruimte was voor veranderingen in het script. Dat ze zich angstig voelde door dit alles, kwam doordat ze haar rol gewoon goed wilde vertolken voor de diehard fans. Gelukkig voor haar begrepen de fans wel, dat het niet aan haar lag. "Konden het maar films van vijf uur zijn," mijmert ze in de podcast.

Nou, de kans is groot dat Ginny in de nieuwe Harry Potter serie wél dieper wordt uitgelicht. In de serie staat elk seizoen namelijk één boek centraal. De nieuwe serie over de Harry Potter-boekenreeks verschijnt ergens in 2024 op streamingdienst HBO Max.

Lees ook: Daniel Radcliffe hoeft geen rol in nieuwe Harry Potter-serie: "serie heeft mij niet nodig"