You guys rock!

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl
Zonder te slijmen en zonder te blozen kan ik zeggen: Jullie vrouwen zijn de beste! Daarom: you guys rock!

Maar ik vertel jullie waarschijnlijk niets nieuws, dus wat doet een man dan hier, op een online vrouwenmagazine, met een column? Verklaring ben ik inderdaad schuldig. Mijn naam is Cristian van de Sande (36), vader van Lily (7) en partner van Elles (38). Als werk (lees: passie) probeer ik de kwaliteit in levens te vergroten door middel van vecht-, verdedigingssporten & zelfverdediging. En het werkt. Ik geef onder andere groepslessen, workshops, presentaties, feestjes, clinics en privétrainingen. Dit alles op maar één manier: van fysieke naar mentale weerbaarheid.

Ik heb de redactie van Ze.nl gevraagd of ik, in de vorm van een column, jullie als vrouwen mag benaderen. Want ? en wees niet boos ? er is nog veel werk aan de winkel. Echt, jullie dames zijn geweldig, maar het is gewoon een feit dat er te weinig wordt gedaan aan zelfverdediging. Te vaak hoor ik dat jullie mishandeld, gemanipuleerd en bedrogen worden. Te vaak kampen jullie met onzekerheden, overgewicht, banen die je niet krijgt, mannen die je aan het lijntje houden enzovoorts. Natuurlijk hoort dit bij het leven, maar ik geloof erin dat je er zelf ook iets aan kan doen. Namelijk: TRAIN!

In een rap van mij zing ik: ?Train, word weerbaar, voor het te laat is. Je wil het niet geloven, maar je weet dat het waar is.? En dames, ik garandeer jullie allemaal niet alleen een heerlijke energyboost, maar ook een (nog) beter leven. Het is namelijk zo heerlijk om je emoties te uiten tegen een bokszak of tegen een sparringspartner. Het is een geweldige investering om jezelf te leren verdedigen, want je voelt na één les al een verandering in lichaam en geest, en dat straal je weer uit naar buiten! Wetenschappelijk is ook bewezen dat er bij training heerlijke, happy stofjes vrijkomen. Je krijgt er zo veel voor terug als je met je eigen lichaam bezig bent. Zo kan ik nog wel tig dingen opnoemen om je te verdiepen in de positieve effecten van Martial Arts.

Ik wil jullie dus door middel van deze columns proberen te inspireren om actie te ondernemen. Doe eens een proefles kickboksen of ga met een paar vriendinnen een cursus zelfverdediging organiseren. Kom naar één van onze workshops of kijk op YouTube naar instructievideo's. Neem het heft in eigen handen: je zult er geen spijt van krijgen. Het is fun, gezond, werkt door in je geest en brengt resultaten in een mum van tijd!

Heb ik jullie overtuigd?

Groetjes,
Cristian (MMAWOMEN)