BNN niet zo gul

Celebs door Ze.nl
Tineke heeft de zelfstudieboeken namelijk niet écht gekregen van BNN. Tineke: "Ik had het wel heel leuk gevonden, maar BNN sponsort niet."

In het programma Je Zal Het Maar Hebben worden iedere week twee jongeren met een chronische ziekte, zeldzame aandoening of handicap gevolgd in hun dagelijks leven. Tineke heeft een ongeneeslijke auto-immuunziekte. Nadat zij een negatief studieadvies kreeg op haar oude school, nam presentator Valerio haar mee naar een boekhandel, om daar zelfstudieboeken te kopen.

Schrijfster van de boeken, Hedwyg van Groenendaal, zag dit en nam via Twitter contact op met Tineke, om te vragen of ze haar misschien kon helpen met haar zelfstudie. Op dat moment bleek dat Tineke de boeken nooit heeft gekregen. Zelf kon ze ze niet betalen.

BNN verklaarde dat Tineke ten tijde van de opnames nog niet wist wat ze wilde studeren. Via Twitter zei de omroep: "Als ze ’t weet, krijgt ze natuurlijk die boeken van BNN." Volgens Tineke is dit niet waar: "De regisseur heeft me nog gebeld naderhand," zegt ze. "Ik had met hem afgesproken dat hij met mij zou overleggen wat ze naar buiten zouden brengen hierover. Dit hebben ze niet gedaan, dat vind ik heel jammer."

Volgens de omroep berust alles op een misverstand. Een woordvoerder zegt: "We balen ervan, we zijn echt niet te beroerd om een paar boeken te geven. Onze omroep staat er juist voor om mensen te helpen."

Tineke heeft de boeken nu alsnog gekregen van de schrijfster, en van BNN krijgt ze een boekenbon opgestuurd. Wel zo netjes!