Ze was op: Gran Canaria

Reizen door Betty
Na een stressvolle werkperiode kan ik vaak niet wachten tot de vakantie aanbreekt. Als leerkracht in het basisonderwijs heb ik natuurlijk relatief veel vakantie, dus wat dat betreft zit ik goed. Meestal maak ik een citytrip of ga ik thuis leuke/nuttige dingen doen, waar ik tijdens een werkweek niet aan toe kom. Maar afgelopen meivakantie besloot ik het eens anders aan te pakken. Ik belde mijn moeder en oma op en met zijn drieën boekten we een reis naar Gran Canaria. All inclusive, jawel. En ondanks dat ik nog nooit All Inclusive op reis ben geweest, kon ik niet wachten om dat deze keer te ervaren. Hoe zou het zijn om nooit met een portemonee op zak te hoeven lopen?

 

We gingen op reis naar Maspalomas: een toeristische plek in het zuiden van Gran Canaria. Maspalomas is het nette zusje van het naastgelegen Playa del Ingles. Daar moet je namelijk heen als Salou het niet meer voor je doet. Zeg maar. Maspalomas is heel anders. Het is een kustplaats met veel luxe hotels, prachtige winkels, een heerlijke boulevard en veel leuke terrasjes en restaurants. Daarnaast staat Maspalomas bekend om haar duinen. Als je hier rondloopt, krijg je soms het idee dat je in de Sahara bent. Heel indrukwekkend!

Ons hotel, Dunas Mirador Maspalomas, was wat mij betreft een geweldig hotel met een prima prijs/kwaliteit-verhouding. Omdat dit één van de voordeligere all inclusive-hotels in Maspalomas is, hadden wij ons erop voorbereid dat het vast niet allemaal geweldig zou zijn. Maar dat was het eigenlijk gewoon wel. Het hotel ziet er netjes uit. De kamers waren schoon en van alle gemakken voorzien en het zwembad was heerlijk. Ook het eten mocht er wezen. Meerdere keren per dag werden er op verschillende plekken in het hotel speciale soorten eten geserveerd. We hebben vooral genoten van de verse hamburgers in de poolbar. Alleen al daarvoor zou ik direct op het vliegtuig springen om terug te gaan!

 
Het eiland op zich is ook echt geweldig. Gran Canaria is, net als de andere Canarische Eilanden, ooit voortgekomen uit vulkaanuitbarstingen. Dat zie je terug in het landschap. Er zijn ruige bergen van gestold lava ontstaan, met daarop bijzondere planten. In de zee rond Gran Canaria stikt het van de dolfijnen en walvissen. Je kunt speciale boottochten doen waarbij ze daarnaar op zoek gaan. Wij hebben toen een groep van zo'n veertig dolfijnen mogen zien. Ze sprongen nog net niet op de boot! En ondanks dat het ruim 25 graden was, stond het kippenvel op mijn armen. De mensen op Gran Canaria zijn vriendelijk, het eten is heerlijk en er heerst een prettige Spaanse sfeer. Ik zou Gran Canaria echt aan iedereen aan kunnen raden. Het eiland is, zoals eerder al beschreven, heerlijk zonnig en er heerst het gehele jaar door een aangename temperatuur. Het is maar 4,5 uur vliegen, maar je waant je echt aan de andere kant van de wereld. En all inclusive? Ik kan me eigenlijk geen reden bedenken waarom ik dat nooit eerder heb geboekt! Ik vond het heerlijk om 3x per dag aan te kunnen schuiven in het restaurant en om onbeperkt en schaamteloos Sangria's aan de poolbar te kunnen bestellen!


Wist je dat...?

  • ...Christoffel Columbus hier gewoond heeft? Zijn huis is te bezichtigen in Las Palmas.
    ...er ongeveer 850.000 inwoners zijn? Ongeveer de helft daarvan woont in de hoofdstad Las Palmas!
  • ...in de maanden januari 2011 tot en met april 2011 bijna geen hotelkamer leeg stond? Vanwege de ellende in landen als Egypte en Turkije, vonden toeristen hun weg naar de Canarische Eilanden.
  • ...er jaarlijks meer dan 2,2 miljoen toeristen naar Gran Canaria komen? Dit aantal groeit nog steeds!
  • ...het in het zuiden van het eiland altijd veel droger en zonniger is dan in het noorden? Dat komt doordat het zuiden in de regenschaduw van de bergen ligt.


Ik was al eens eerder op de Canarische Eilanden geweest. De laatste keer toen ik een jaar of twaalf was. Ik heb nooit echt de behoefte gehad om daar nog eens heen te gaan, maar nu ik er weer geweest ben, kan ik niet bedenken waarom! Ik vond het echt heerlijk en ik kan niet wachten om weer lekker terug te gaan!

Lijkt Gran Canaria (of een ander Canarisch Eiland) jou ook wel wat? Er zijn ontzettend veel leuke reizen en/of vliegtickets te boeken op het internet. Doe jezelf eens een plezier en neem een kijkje!