Voor de liefste mama ter wereld

De maatschappij door Madelon

Je mama. Al toen je klein was, was zij degene naar wie je toeging als er iets was. Een geschaafde knie, een afgepakt speeltje of een enge nachtmerrie. En later met je eerste ongesteldheid, je eerste vriendje en je eerste gebroken hart. Veel woorden heeft ze niet nodig. Je mama weet alles en heeft aan één blik genoeg. Ze is degene die je door en door kent, die in één oogopslag ziet hoe je je voelt en die het meteen merkt als er iets mis is. Je mama is er altijd, en zou haar leven voor je geven. Je mama, je lieve mama.

De meeste mensen staan er veel te weinig bij stil. Je moeder is - in de meeste gevallen - één van de belangrijkste personen in je leven en houdt onvoorwaardelijk van je. Ze mag in het zonnetje gezet worden! Moederdag is hier een perfecte gelegenheid voor. Geef haar een extra dikke knuffel en zeg nog eens hoeveel je van haar houdt. En... koop een leuk cadeautje voor d’r! Want bij Moederdag horen nou eenmaal cadeaus. Wat koop jij voor je mama?


Mooie mama’s

Is je mama een echte tut? Brengt ze uren door voor de spiegel, struint ze alle winkels af op zoek naar de nieuwste trends op beautygebied en is de badkamer háár territorium? Een beautycadeautje past dan uitstekend bij d’r!

Een fijn cadeau waar iedereen wel blij mee is, is bijvoorbeeld een manicurebehandeling of een massage. Als je iets wil geven waar ze langer plezier van heeft, kies dan voor een lekker geurtje, een mooie make-upset of een fijne crème!

Een cadeau met een originele invalshoek is een gezichtssauna! Hierdoor kan ze thuis lekker genieten van een do it yourself-wellnessbehandeling.

Trotse mama’s
Iedere mama is trots op haar kinderen. Wat is er dan leuker dan een mooie foto van jou en je broers en/of zussen als cadeau? Je kan een foto laten maken bij een fotograaf en af laten drukken op canvas, in bijvoorbeeld zwart-wit of sepia. Wat ook gaaf is, is om een fotoalbum  te maken. Persoonlijker kan het niet! Kies alle foto’s van jullie samen, waar jij speciale herinneringen aan hebt en schrijf er hier en daar wat persoonlijke berichtjes bij. Je moeder is hier vast en zeker blij mee.

Kies je liever voor een wat makkelijker en kant-en-klaar cadeau, kijk dan eens naar een digitale fotolijst. Hier gaat een geheugenkaart in met de foto’s die jij kiest, en de fotolijst speelt de foto’s dan één voor één af.

Iets anders dan een foto, maar zeker niet minder leuk, is het boek Mam, vertel ‘s!. Hét originele cadeauboek, vol met leuke, creatieve en soms onverwachte vragen aan je moeder over bijvoorbeeld haar verleden, het heden, jouw jeugd en haar opvattingen over bepaalde dingen. Als zij de vragen heeft beantwoord, krijg je het boek weer van haar terug. Zo heb je een uniek en persoonlijk document over je moeder en jou, om voor altijd te bewaren.

Actieve mama’s
Een gezellig dagje of avondje samen met je mams is altijd leuk, en ook jij profiteert mee van zo’n cadeau! Geef bijvoorbeeld kaartjes voor haar favoriete musical (op dit moment draaien onder andere Mary Poppins, Petticoat, We Will Rock You, La Cage Aux Folles en Zorro!) of een dinerbon. Deze twee ideeën zijn ook supergoed te combineren met een gezellig weekendje weg in eigen land!

Heb je een moeder die overal wel voor in is? Geef haar dan een workshop cadeau. Wat dacht je van een workshop cupcakes bakken of een proefles zumba? Ook een dagje naar een spa valt bijna altijd wel in goede aard. Quality time voor jullie samen!


Bijna-mama’s
Ook zwangere mama’s zijn mama’s! Omdat een zwangerschap niet altijd even makkelijk is, verdienen ook deze mama’s het om even verwend te worden.

Waarschijnlijk doe je een zwangere vrouw nog het meest plezier met een zwangerschapsmassage. Tijdens zo’n massage worden precies die delen van het lichaam gemasseerd, die tijdens een zwangerschap het meest belast worden. Beter kan bijna niet! Ook cadeautjes voor de baby zijn voor een toekomstige moeder natuurlijk leuk om te krijgen: babykleertjes, speelgoedjes of iets voor op de babykamer. En wat dacht je van luiers?!

 
Babysokjes in meisjesversie (met in roze letters 'lief!' op de onderkant) en in jongensversie (met in blauwe letters 'stoer!' op de onderkant), Wehkamp, €5,95


Blije mama’s
Voor mama’s die eigenlijk alles al hebben en niet zo nodig een groot cadeau hoeven, is waarschijnlijk een knuffel en een lief woord al voldoende. Je hoeft ook helemaal niet groot uit te pakken met Moederdag - kleine cadeautjes met een groot gebaar zijn net zo leuk. En wat dacht je van een ouderwets ontbijt op bed? Het gaat tenslotte maar om één ding en dat is dat jij laat zien hoeveel je van je moeder houdt!

Wat geef jij je mama dit jaar met Moederdag?