Het verwendste miljonairtje van Amerika: Isabella Barrett

De maatschappij door Madelon

Was jij als kleuter ook zo blij met een gulden zakgeld? De 6-jarige Isabella Barrett komt voor dat bedrag haar bed niet uit. De kleine glamourgirl heeft een sieradenlijn, doet regelmatig mee aan missverkiezingen én… is miljonair.

Een kledingkast met meer dan 60 paar schoenen, jurkjes van zo’n $ 10.000,- en kreeft bestellen via de roomservice: voor de 6-jarige Isabella Barrett is het allemaal de normaalste zaak van de wereld.

Waar haar Nederlandse leeftijdsgenootjes helemaal wild worden van K3, dartelt zij in haar vrije tijd rond in de meest glamorous jurken, laat ze make-up op haar gezichtje smeren en paradeert ze menig catwalk op en neer. Isabella, bekend van het tv-programma Toddlers and Tiaras, doet mee aan missverkiezingen, heeft een eigen sieraden- én make-uplijn en geeft geld uit als water. Welcome to her life

Vijfsterrenhotels, neptanden en kreeft

“Wat is er niét leuk aan het zijn van een miljonair?”, zei het kleine miljonairtje eerder in een interview met Daily Mail. “Ik ben een superster. Ik houd ervan om de baas te zijn. Bijna iedere missverkiezing waar ik aan meedoe, win ik. Ik hou niet van verliezen. Waar ik wel van houd? Schoenen. Ik heb meer dan 60 paar.”

Heeft Isabella een abnormale levensstijl? Als het aan haar moeder Susanne ligt, niet. De 39-jarige mede-eigenaar van Isabella’s sieraden- en make-uplijn is apetrots op haar dochter. “Iedereen weet wat er is gebeurd met kindsterretjes als Britney Spears”, zei ze in een eerder interview met Mirror. “Dat wil ik met mijn dochter niet. Maar ze houdt wel van mooie spullen, dus die krijgt ze wel.”

Susanna geeft toe dat het, qua kleding voor haar dochter, niet uitmaakt hoe duur iets is. “We besparen niet op haar kleding”, zegt ze. “Maar ook haar stemcoach, haar visagist, de spraytans, haar haarextensions, haar acrylnagels en haar nepgebit kosten ons veel geld.”

 

Maar Isabella heeft volgens mams niet alleen recht op mooie spullen. Een maaltijdsalade van de Appie is onderweg zeker niet goed genoeg. “Isabella houdt ervan om geserveerd te worden”, zegt ze. “We reizen veel voor haar missverkiezingen, en vijfsterrenhotels zijn gewoon haar smaak. Soms maakt ze het echter wel een beetje te bont, op een dag bestelde ze voor meer dan $ 2.200,- aan eten.” En denk maar niet dat de kleine Isabella kilo’s friet, hamburgers, snoep of ijs voor dat geld naar binnen heeft gewerkt, nee: “Het zijn altijd dure dingen als kreeft of ossenhaas.”

Glitzy Girl

Het meeste geld dat uitgegeven wordt voor Isabella, wordt verdiend met de sieradenlijn Glitzy Girl. “Het idee kwam van een armbandje dat Isabella zelf altijd droeg”, vertelt Susanna. “Iedere keer als ze een missverkiezing had gewonnen, lieten we een bedeltje maken als herinnering, voor aan een armband. Zo kon ze opscheppen over al haar behaalde titels.”

Fans vonden het armbandje van de Glitzy Girl herself zó leuk, dat mams besloot een echte sieradenlijn uit te brengen. En daarmee is Isabella één van de jongste ondernemers ooit.

‘Gewoon grappig’

Gelukkig heeft mama Barrett wel enigszins relativeringsvermogen (…): “Ik weet dat het overdreven lijkt, maar het is gewoon grappig. Het is deel van haar persoonlijkheid.”

Al met al is Isabella een dure hobby voor haar mama. “Ik denk dat we de laatste twee jaar zo’n $ 50.000,- hebben uitgegeven aan de missverkiezingen, alles bij elkaar”, vertelt ze. “Maar ieder optreden moet er gewoon uitzien als een Broadway-show. Bovendien zijn alle outfits van Isabella handgemaakt en uniek, ze kosten soms wel $ 10.000. Maar het is het allemaal waard.”

Nieuwsgierig naar wat Isabella dan allemaal doet tijdens zo’n show? Bekijk de onderstaande filmpjes…


Pushy parent?

Wat je vaak ziet – en daarom ook meteen verwacht – bij kindersterretjes als Isabella, is een ouder die haar kind tot het uiterste pusht. Maar volgens Susanna is dat hier absoluut niet het geval. “Nee hoor, ik help Isabella alleen om haar eigen dromen waar te maken”, zegt ze. “Als ze me morgen zou vertellen dat ze niet meer wil meedoen aan de missverkiezingen, zou dat prima zijn.”

Als je het ons vraagt, leeft Isabella echter nog in een grote bubbel – en ook mama kan nog wel wat dingen leren over de wereld om haar heen…

Wat vind jij van het extravagante leventje van de 6-jarige Isabella?