Groentestoofpotje met kikkererwten

Eten door Redactie Ze.nl

Mocht je geen vegetariër zijn, dan kan je dit gerecht uiteraard wat opleuken met gehakt of kip. Maar zonder is net zo lekker - en bovendien gezond! Serveer het gerecht met een lekkere, frisse salade, of maak er couscous bij en doe daar rozijntjes door. Een aanrader. Eet smakelijk!

Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)

  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 aubergine
  • 1 blik kikkererwten (uitgelekt)
  • 3 tomaten
  • 1 theelepel tuinkruiden bouillonpoeder
  • 1 theelepel djintan
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 snuf kaneel
  • olijfolie


Hoe maak je het?

  1. Snijd de uien, paprika's, courgette, aubergine en de tomaten in stukjes.
  2. Bak de uien in wat olijfolie. Voeg de courgette, aubergine, paprika, djintan, ketoembar en kaneel toe en roer alles goed door. Voeg dan de tomaten toe.
  3. Kook 100 ml water en meng met het bouillonpoeder. Voeg dit ook toe aan het gerecht.
  4. Laat dit alles 20-25 minuten stoven met deksel op de pan.
  5. Voeg dan de uitgelekte kikkererwten toe. Breng indien nodig op smaak met wat zout. Warm het geheel nog even goed door.


Bron: Smulweb.nl