Puistjes bestrijden: maffioso-style

Lichaam door Donna

De gemiddelde beautysite vertelt ons streng hoe we met onze puistjes om moeten gaan. We moeten er vooral een hoop dure producten voor aanschaffen, het zo steriel mogelijk behandelen (stomen, tissues, het liefst daarna nog een verzorgende crème). Maar ik zal eerlijk toegeven: ik heb helemaal geen zin meer om zo lief en tactvol met mijn puistjes om te gaan.

Als je het mij vraagt, heb ik ze vaak genoeg vriendelijk verzocht om te verdwijnen. Ik heb alles gedaan wat ik kon, maar toch presteerden ze het keer op keer om weer door te dringen op mijn goedgelovige huid. Ik ben het spuugzat en daarom verklaar ik de oorlog aan mijn puistjes. Niet langer zal ik voorzichtig met ze omgaan: ik ga ze uitroeien. Allemaal. Het kan me niet schelen waar ze vandaan komen, met wie ze zijn, wat hun ambities en dromen zijn. Ze gaan dood. Van de jonge kleintjes tot de oudere, hardnekkige. De gehele familie puist zal eraan geloven. Medogenloos zal ik de aanval inzetten. Niets en niemand kan mij weerhouden van deze acné-liquidatie.

Tijdstip: ongeveer anderhalf uur voor het slapengaan.

Benodigdheden:
- Grove scrubhandschoen
- Extreem grove scrubgel
- Uitdrogend gezichtsmasker
- Sterilon

Stap 1:
Knijp al je puisten uit. Fuck tissues. Gewoon hoppa, met je twee wijsvingers. Ga door totdat het bloed als de hel.

Stap 2:
Ga los met de sterilon. Ja, het doet pijn. Maar het is nooit makkelijk om te moorden. De pijn die je voelt is puur je geweten, messing with your head. Maling aan hebben en doorgaan.

Stap 3:
Ga onder de douche staan, spuit de scrubhandschoen onder met de extreem grove scrubgel en schuur je gezicht alsof je onbewerkt hout wilt voorbereiden op een eerste laklaag. Maak ronde bewegingen afgewisseld met keihard heen en weer krassen over je gezicht. Wanneer je geluiden hoort als: “grrrrkk grrrkk trrrrr kgggg” weet je dat je goed bezig bent.

Nogmaals, pijn is voor Moeder Theresa. Wij zijn hier bezig met een massamoord.

Stap 4:
Kom die douche uit en smeer je gezicht vol met een hardwordend, uitdrogend gezichtsmasker. Die van Dr. v/d Hoog is aan te raden, 'reinigend en talgabsorberend'. Het masker mag er maximaal 15 minuten op. Maar goed, zie jij Dr. v/d Hoog ergens? Ik ook niet. Laat het masker ruim een uur zitten en pel het er dan af.

Stap 5:
Smeer een reparerende nachtcrème op je gezicht en ga slapen.

Het is heerlijk wakker worden de volgende dag, met enkel wat korstjes op je gezicht en schilfers aan je kin. De missie is geslaagd; de familie puist is dood. Victory is yours! Althans, voorlopig...

Heb jij last van pukkels en heb jij een gouden tip voor ons om ze uit te roeien?