Beauty / Lichaam
Lichaam

ZeTest: droogshampoo

Droogshampoo = hot
De populariteit van droogshampoo stijgt enorm in Nederland; het goedje vliegt de winkels uit! Tijd om aan den lijve te ondervinden wat droogshampoo voor mijn haar kan doen! Normaal doe ik niet te veel haarspray, haargel, conditioners en serums in mijn haar, daarvan wordt het namelijk snel zwaar. Maar voor droogshampoo maak ik graag een uitzondering. Mijn nieuwsgierigheid is niet te bedwingen en ik wil het natuurlijk maar al te graag voor jullie testen.

Talkpoeder in een spuitbus
Dat droogshampoo populair is, werd inderdaad bevestigd bij de drogist. Ik was namelijk de gelukkige eigenaar van de laatste bus droogshampoo. Ja, je leest het goed: bus. Want droogshampoo is poeder in een spuitbus. De poeder is eigenlijk gewoon talkpoeder (ja, dat spul dat moeders op de billetjes van hun pasgeboren spruit doen). Zodra je het middeltje in je haar sprayt, wordt vettig en futloos  haar weer licht en glanzend. Hoe dit gebeurt? Talkpoeder lost losse vetdeeltjes in het haar op.

Werkt het?
Breng de droogshampoo aan, laat het eventjes intrekken, masseer je haar met een handdoek en borstel je haar vervolgens uit. Mijn haar voelt weer zacht en fris aan. Ook als ik in de spiegel kijk, ben ik aangenaam verrast door het resultaat. Van  de witte poeder is niets meer te zien in mijn donkerbruine haar. Mocht er bij jou nog wel een witte waas over je haren liggen? Föhn dan de poederrestjes er in enkele seconden uit.

Zorg er wel voor dat je altijd een handdoek om je schouders hebt als je droogshampoo gebruikt. Het poeder wil nog weleens ergens anders terecht komen dan op je haar. En het laatste wat je wilt is dat je Little Black Dress onder de witte vegen zit…

Wil je het zelf ook proberen? Koop dan zelf ook een droogshampoo!