Le Perron

Eten door Paola

In Hilversum, maar ook op de markten van andere grote steden als Amsterdam, Amstelveen, Haarlem en Utrecht, kun je tegenwoordig terecht voor brood zoals je dat in de beste Franse boulangeries koopt: vers, geurig en met liefde gemaakt. Het innovatieve concept van Le Perron is het werk van Market Food Group, ook bekend van het succesvolle concept Bakkerij 't Stoepje.

Wat Le Perron zo bijzonder maakt is de manier van verkopen, de diversiteit aan producten en de uitstraling van het geheel. De verkoopwagens hebben betegelde achterwanden en zijn uitgerust met twee ovens. Klanten kunnen dus ieder uur vers afgebakken brood verwachten. Bovendien is het assortiment zeer uitgebreid. Er zijn luxe broden, gevuld met verschillende zaden en vruchten, traditionele Franse lekkernijen als baguettes, croissants of pain au chocolat, bijzondere broden met tomaten, uien of olijven, zoetigheden als muffins, taartjes en brownies en zelfs hartige taarten. Alles wordt op een sfeervolle manier gepresenteerd. De producten liggen in oude houten fruitkistjes en de namen en prijzen zijn sierlijk geschreven op krijtborden.

Ook fijn is dat de producten gemaakt worden met eerlijke, meestal biologische ingrediënten. Niet alleen verantwoord, maar zeer bepalend voor de smaak. Omdat er geen kunstmatige ingrediënten toegevoegd worden, kan je het graan en de passie voor het brood echt proeven. 

Ik kom er vooral voor de boterige, goudgele croissants die ik nergens, buiten Frankrijk, zo lekker heb gegeten als hier. En geen weekend gaat voorbij zonder een doos van hun vrolijk gekleurde macarons. Kleine meesterwerkjes, niet alleen qua uiterlijk, maar zeker ook qua smaak. Voor een heerlijke lunch koop ik ook af en toe een van hun lekkere quiche-varianten. Een salade en een koud wit wijntje erbij, en mijn middag kan niet meer stuk.

Wil je ook zelf de heerlijke producten van Le Perron ontdekken? Kijk dan voor meer info op de site van Le Perron.


Paola Westbeek is culinair schrijfster, receptenontwerpster en kookdocente. Ze is in 2007 afgestudeerd aan de Leidse Universiteit, geeft kooklessen en schrijft voor verschillende Engelstalige kookmagazines. Kijk voor meer informatie over Paola en haar werkzaamheden op www.ladoucevie.nl.

Paola is culinair blogger voor Ze.nl en verblijdt ons regelmatig met haar kennis op culinair gebied!