Lifestyle / Columns
Columns

De zusjes van Ze

Misschien heb je het je al afgevraagd: "Wat doet die balk toch opeens aan de bovenkant van de site?' Nou, dat zal ik nu haarfijn uitleggen. Maar eerst een stukje geschiedenis...

Er was eens, lang, lang geleden, in een land hier ver vandaan (eigenlijk gewoon Amsterdam), een internetbedrijf genaamd Four People, dat de domeinnaam www.ze.nl tegenkwam. Ook al bestond het bedrijf alleen maar uit mannen, toch besloten ze de domeinnaam te kopen en er een vrouwensite van te maken.

Voormalig hoofdredactrice Marieke (die ik nog steeds mis, snik snik) en ik hebben er toen de Ze.nl van gemaakt zoals jullie die kennen: de leukste vrouwensite van Nederland! Vele mooie jaren gingen voorbij en dingen veranderden... Zo nam Marieke afscheid van Ze.nl om het team van Vrouwonline te versterken en ook Four People besloot hun 'kindje' te laten gaan om zich meer te kunnen richten op hun shopsites. Maar dit kon natuurlijk niet voordat ze een goede nieuwe 'familie' hadden gevonden. En die nieuwe familie werd Yourscene B.V.: één van de grootste online publishers op het gebied van vrouwen, mode, lifestyle en beauty in Nederland. Een bedrijf waar Ze.nl perfect bij past!

En dus nam ik - met een brok in mijn keel - afscheid van mijn lieve collega's en fietste ik met een doos vol herinneringen op mijn bagagedrager naar mijn nieuwe kantoor. Wat ik daar aantrof beviel me eigenlijk wel: een prachtig pand aan de grachten van Amsterdam (super uitzicht!) met daarin een groot, licht kantoor vol lange witte tafels en gezellige mensen.Het allerleukste aan de overname is toch wel dat Ze.nl er ineens twee zusjes bij heeft gekregen. Bij dezen wil ik jullie dan ook voorstellen aan mijn kleine zusje Girlscene.nl, geleid door hoofdredactrice Marjolein, redactrice Esmée en stagiaire Myrre. De naam zal jullie hoogstwaarschijnlijk wel iets zeggen, aangezien het de grootste meidensite van Nederland is. Ik ben dus apetrots op mijn kleine zusje! Daarnaast heeft Ze.nl nu ook een echte fashionista als zus: Fashionscene.nl! Hoofdredactrice Evelien en redactrice Joyce houden ons zeven dagen per week op de hoogte van de nieuwste sappige moderoddels en de laatste trends op het gebied van fashion. Bij een kledingcrisis kan ik dus altijd bij haar terecht. Ideaal!


 


We beschouwen elkaar niet als concurrenten (we richten ons tenslotte allemaal op een andere doelgroep), we vinden het juist onwijs gezellig om met elkaar op de redactie te zitten, te brainstormen en elkaar te helpen. Daarom zullen jullie ook regelmatig een artikeltje van één van deze sites op Ze.nl voorbij zien komen. Het is soms (lees: meestal) een gezellig kippenhok hier op de redactie, bijvoorbeeld als er weer eens een leuk pakketje binnenkomt, iemand een hilarisch filmpje vindt op internet of als één van de meiden op een spannende date is geweest. 

Maar eerlijk is eerlijk: naast alle gezelligheid was het wel even flink bikkelen, zo zonder Marieke en stagiaire. Gelukkig kreeg ik al snel hulp van superstagiaire Madelon. Samen met haar en natuurlijk de andere schrijfsters werken we elke dag keihard om jullie te 'infotainen' met leuke artikelen. Ook zijn we druk bezig om de site nog veel mooier, leuker en beter te maken. Er is massaal gereageerd op onze enquête en we gaan nu aan de slag met alle antwoorden, tips en adviezen. Wat we precies gaan doen ga ik nog niet verklappen, maar we hebben grootse plannen! Dus hou de site goed in de gaten... 


Zo, volgens mij heb ik je weer helemaal bijgepraat! Verder wil ik nog even duidelijk maken dat de overname helemaal niets veranderd voor jullie. Ze blijft gewoon Ze en gaat alleen maar leuker, mooier en beter worden. Stay tuned!

Veel liefs,

Jet
HoofdredactriZe

P.S.: Als jullie nog vragen hebben, kunnen jullie me altijd mailen op jet@ze.nl!