Zwetend afvallen

Sport & gezondheid door Charlotte_B

Een goed begin
Na het vreetfestijn waaraan ik me tijdens de jaarlijkse winterfeestdagen schuldig had gemaakt, besloot ik mijn leven te beteren. Ik prikte een willekeurige datum in mijn nieuwe agenda: 1 januari bleek hét moment om mijn nieuwe levensstijl van start te laten gaan. 2011, zo nam ik me voor, werd het katerloze jaar van lege asbakken, goedgevulde fruitmanden, het verliezen van overtollige kilootjes en het regelmatig bezoeken van de sportschool!

Een verloren strijd
Dit nieuwe begin bleek moeilijker dan gedacht en 1 januari was achteraf toch geen geschikte startdatum. Logischerwijs vergreep ik me de voorgaande avond (de laatste avond van mijn oude levensstijl) als een krankzinnige aan alle onverstandige verleidingen, waardoor de welbekende bijwerkingen al gauw merkbaar waren. Ik troostte mezelf met een stroom aan de altijd doeltreffende zoet/zout-combinatie. Enfin, zo'n eerste dag is altijd lastig, sprak ik mezelf toe, en al snel vergaf ik mezelf mijn misstappen. Zo makkelijk dat de dagen erna ook gekenmerkt werden door een verloren strijd.

Een lichtpuntje

Mijn perfect uitgekiende project dreigde te mislukken, toen collega P. me wees op een vrouwvriendelijke sportschool, genaamd BBB. Deze B's staan verrassend genoeg niet voor de welbekende probleemzones, maar wel voor Beauty, Body, Balance. Door je regelmatig een half uur uit te sloven in een warmtecabine van zestig graden Celsius, is een prachtig lijf binnen handbereik. Simpel en doeltreffend!

BBB
Dus tegenwoordig wurm ik mezelf tweewekelijks in een warmtecabine, zoals ze die oven zo liefkozend noemen. Stel je dit voor als een enorme broeierige couveuse van doorzichtig plastic, met een roze ligmat waarop je je uitslooft. Het viertal leren riempjes dat verbonden is aan de kleffe mat, doet je denken aan de sluitingen van je Friese doorlopers van vroeger, maar maakt de oefeningen wel wat uitdagender. Je (bezwete) hoofd steek je via een tunnelvormige zak naar buiten, zodat je de mogelijkheid hebt om relatief frisse lucht in te ademen. Het overweldigende gevoel van zelfkwelling zal ik je besparen... Gelukkig merkte ik al snel dat deze 'Thermo-Fysische Methode' toevallig wel uiterst effectief is!


 


I like

Door het bewegen in de warme lucht, versnelt het proces waarin de vetcellen verbranden en omgezet worden naar spieren. Door je daarnaast te onderwerpen aan het voedingsadvies van de BBB-consulentes, bereik je het beste resultaat. Iedereen snapt tenslotte dat sporten weinig zin heeft, als je je dagelijks een baan door de keuken van McDonalds eet. Door de regelmatige meetmomenten zie je al snel dat je omvang verkleint, je vetmassa slinkt en je spiermassa toeneemt. Ook bij mij bleek dit het geval!

Het werkt

BBB werkt, zelfs voor een disciplineloze sporthater als ik. Dit is mede te danken aan de ongedwongen sfeer op de 'werkvloer'. BBB is een zoete inval van sportende vrouwen en rondlopende BBB-consulentes die doeltreffende tips uitdelen, terwijl belangrijke zaken als Boer Zoekt Vrouw gedetailleerd worden besproken. Oftewel, de ideale omgeving om je lichaam zomerklaar te maken!

De healthclub Beauty Body Balance heeft vestigingen in Amsterdam, Leidschendam, Utrecht en Tilburg. Kijk voor meer informatie en een gratis proefles op de site van Beauty Body Balance.