ZeTest: L'oréal Paris Lash Architect 4D

Make-up door Redactie Ze.nl

Lash Architect 4D
De nieuwste mascara van L'oréal Paris borduurt verder op de Lash Architect-lijn. Deze mascara's zijn al jaren favoriet onder veel vrouwen, die verlangen naar het valse wimper-effect. De formule van de mascara's verlengt de wimperhaartjes, geeft ze volume en zorgt voor prachtig krullende wimpers. De 4D Mascara gaat nog een stapje verder... Naast een betere hechting, een mooie, diepzwarte kleur en een langhoudend kruleffect, separeert de Lash Architect 4D Mascara je wimpers ook nog perfect. Verder belooft L'oréal Paris dat de mascara, dankzij verzachtende ingrediënten, niet hard zal worden.

Het borsteltje van de Lash Architect 4D is, naar eigen zeggen, uitzonderlijk. Het heeft een slanke, ergonomische vorm en is licht gebogen, waardoor je makkelijk bij ieder wimperhaartje komt. Verder zijn de borstelhaartjes in een spiraal ontworpen, wat ervoor zorgt dat er meer mascara op achterblijft. Dankzij de formule hecht de mascara meteen aan je wimpers en krijg je geen klontjes. De Lash Architect 4D klinkt perfect, maar is 'ie dat ook?

ZeTest
De verpakking vind ik ten eerste al erg mooi. Zilver, groot en met mooie, strakke lijnen. Wat mij meteen opviel, is dat het borsteltje op het eerste gezicht helemaal niet zo bijzonder lijkt. Een spiraalvorm? Ik zag 'm niet, totdat ik dichterbij keek. Het borsteltje is inderdaad vrij groot en de haartjes zitten echt in een spiraalvorm. Ook is het borsteltje iets gebogen, wat ik persoonlijk altijd erg fijn vind. De dop van de mascara is daarnaast ook vrij groot en is daardoor makkelijk vast te houden. De Lash Architect 4D is dus zeker vriendelijk in gebruik.

De mascara geeft vooral mijn onderste wimpers - lees: haartjes van nog geen twee millimeter - echt een boost, maar ook mijn bovenste wimpers zien er met deze mascara mooi uit. Al na één laagje zijn ze mooi zwart, en zeker langer dan wanneer ik een andere mascara op heb. Van mezelf heb ik al vrij krullende wimpers, dus of de Lash Architect 4D daadwerkelijk veel krul geeft kan ik helaas niet zeggen, maar mooi vind ik 'm wel. Daarnaast merk ik inderdaad dat de mascara niet hard wordt. Mijn wimpers voelen niet aan alsof ik de mascara er zo vanaf kan breken, iets wat ik bij veel andere mascara's vaak wel heb. Ideaal voor als ik in de loop van de dag nog een extra laagje nodig heb!

Conclusie
De L'oréal Paris Lash Architect 4D Mascara is een goede, vernieuwende mascara, die zijn werk zeker goed doet. Verwacht geen wonderen, want extreem lang worden je wimpers niet, maar over het resultaat na één laagje ben ik zeker te spreken. Meestal breng ik zelf twee of drie laagjes aan, maar dat is bij deze mascara niet eens nodig. Ook vind ik 'm erg gebruiksvriendelijk, je houdt het borsteltje makkelijk vast en dankzij de lengte kom je inderdaad bij ieder wimperhaartje. Ben je op zoek naar een nieuwe, fijne mascara? Pak deze dan zeker even mee, ik vind de Lash Architect 4D Mascara een aanrader!

De Lash Architect 4D Mascara ligt nu in de winkels voor 15,99. Bij Kruidvat geldt tot en met 13 februari nog een speciale actieprijs van 12,99.