Zoet toetje: Gekarameliseerde papaya

Eten door Redactie Ze.nl
?Schat, wat eten we vandaag?? Geen inspiratie en geen tijd om boodschappen te doen? Op Ze.nl vind je iedere week een heerlijk recept, dat je meteen kunt bestellen. Deze keer gekarameliseerde papaya!
 
Waarschijnlijk heb jij nog niet zo vaak een toetje met papaya gemaakt; toch is het heerlijk om met dit product te koken. Iedereen aan tafel zal smullen van deze lekkernij: gekarameliseerde papaya met tijm, witte wijn en crème fraîche.
 
Dit heerlijke dessert heb je in 15 minuutjes gemaakt.
 
Wat heb je nodig? (1 persoon)
  • 150 gr papaya
  • 1 takje tijm
  • 25 ml crème fraîche
  • 60 ml droge witte wijn
  • 2 eetlepels kristalsuiker (Van Gilse)
  • 15 gr roomboter, ongezouten

Hoe maak je het?
Schil en ontpit de papaya en snijd hem in kleine stukjes. Verwarm de boter in een koekenpan; zet het vuur zacht. Voeg de papaya toe en laat deze 2-3 minuten bakken. Voeg de suiker, tijm en de witte wijn toe. Laat de papaya nog 2-3 minuten zachtjes bakken. 
 
Haal de papaya uit de pan en serveer deze op een bord. Laat de saus inkoken totdat hij een beetje stroperig is. Maak hiermee een mooie decoratie op het bord. Serveer een kleine bolletje crème fraîche bij het warme gerecht.
 
Tip: Voor een alcoholvrije variant kan je de wijn vervangen voor appelsap.